Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 5. kolo
15.11.2020 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Severní Makedonci (© AFP)

Makedonie zdolala Estonsko a přiblížila se postupu

Těsné, ale o to cennější vítězství si připsala Severní Makedonie proti Estonsku. V zápase Ligy C Ligy národů vyhrála 2:1. Na Trickovského trefu zareagoval Sappinen, Stojanovského zásah už zůstal bez odezvy.

První příležitost utkání měli ve třinácté minutě Estonci. Po zaváhání domácího brankáře mohl do poloprázdné brány zamířit Mets, akrobatický kop přes hlavu ovšem nezvládl. Po necelé půlhodině pak otevřeli skóre Makedonci, a to s pořádnou dávkou štěstěny. Standardní situaci z levé strany estonská obrana odvrátila za vápno, odkud hodně nepřesně z voleje střílel Spirovski. Jeho původně střela se ale stala brilantní přihrávkou Ivanu Tričkovskému, jenž z první rozvlnil síť.

Vzápětí to mohlo být o dvě branky, gólman Hein ale pokus Tričkovského vychytal. Hosté se dočkali vyrovnání šest minut po pauze, a i u nich se dá hovořit o štěstí. Ve vápně dostal přihrávku Rauno Sappinen, jehož hodně vysoká rána spadla přesně do spojnice, od níže se odrazila za brankovou čáru.

Domácí se s remízou nesmířili a brzy zaměstnali Heina, který musel zastavit hlavičku Ristovského. O třech bodech Makedonci rozhodli po třech čtvrtinách utkání. Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce Vlatko Stojanovski, jehož střela skončila mimo dosah brankáře.

Muži z Balkánu už své vedení udrželi a s ním i prvenství ve skupině. K postupu jim stačí v posledním kole neprohrát v Arménii.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele