Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 2, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Severní Makedonie díky pozdní brance vybojovala remízu s Gruzií

Oba dva středeční soupeři se z poslední doby velmi dobře znají, zhruba před měsícem se rozešli smírně v gruzínském Tbilisi po výsledku 1:1 a nyní díky proměněné penaltě domácího výběru v nastaveném čase získali opět bod v naprosto totožném poměru. Kvůli tomu se situace ve skupině ještě více zamotala, Severní Makedonie totiž vede právě o skóre před druhou Gruzií a třetí Arménie ztrácí na oba rivaly jediný bod.

Za necelý měsíc se oba protivníci spolu utkají ještě jednou a mohou dosáhnout na historický úspěch. V Gruzii se totiž bude bojovat o účast na nadcházejícím evropském šampionátu, ani jeden výběr na něm ještě nikdy nestartoval. Generálka na klíčový listopadový duel začala velmi opatrně, první poločas v podstatě nic podstatného nepřinesl. Za zmínku stojí pouze šance domácího veterána Pandeva, jenž hlavičkoval zhruba o metr vedle levé tyče.

Severní Makedonie byla blízko k vedení v 53. minutě, kdy ze střední vzdáleností napřáhl Nikolov a s naprosto famózním zákrokem se musel vytáhnout brankář Loria. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci přesně v polovině druhého dějství, jelikož brankář Dimitrievski hrál rukou mimo své pokutové území před rozběhnutým Lobžanidzem a polský rozhodčí Frankowski mu udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti.

Místo Dimitrievskiho se postavil mezi tři tyče náhradník Šiškovski a ten už v 74. minutě inkasoval. Těsně předtím trestuhodně orazítkoval bližší tyč střídající Katčarava, při následné akci předvedl úchvatné sólo po levém křídle Chviča Kvaracchelija a z deseti metrů parádně zavěsil do vzdálenější šibenice. Za dalších deset minut chtěl pojistit náskok hostů aktivní Katčarava a dokonce rozvlnil síť, ale jeho gól nebyl uznán kvůli zřetelnému ofsajdu.

Stejný hráč opět zahrozil v 87. minutě, nicméně s jeho dělovkou si skvěle poradil pozorný Šiškovski. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak Gvilia v nepřehledné situaci nedovoleně atakoval Zajkova a Frankowski odpískal pokutový kop. K penaltovému puntíku se poté postavil Ezgjan Alioski a nezaváhal, neboť balón chladnokrevně napálil do pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele