Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyndon Dykes (© AFP)

Skotsko v Lize národů stále ve vedení, doma přetlačilo Slovensko

Skotsko po vítězství nad Izraelem v baráži o EURO 2020 zvládlo i následný souboj Ligy národů se Slovenskem, které doma porazilo nejtěsnějším možným způsobem. Upevnilo si tak své vedení v tabulce před druhou Českou republikou, před níž stále drží těsný jednobodový náskok. O jedinou branku celého tohoto střetnutí se postaral v 54. minutě Lyndon Dykes.

Pro oba celky bylo důležité především správně zregenerovat, neboť před pár dny absolvovaly náročné, stodvacetiminutové duely v boji o postup na evropský šampionát. A nakonec se zřejmě s touto skutečností hůře vypořádali Slováci, kteří v semifinále play-off přetlačili ve čtvrtečním termínu Irsko. Tentokráte na další ostrovní celek venku jednoduše nevyzráli.

Nebylo to utkání bohaté na gólové příležitosti. Bylo prostě příliš vidět, že se možná na obou týmech projevila únava, a směrem dopředu působily spíše mdlým dojmem. Suma sumárum byly k vidění jen čtyři přímé střely na bránu, a i když hosté drželi více míč na svých kopačkách, své odměny se nedočkali. Domácí totiž byli v útoku přece o chlup nebezpečnější.

Do jakési pološance se propracovali Slováci ve 14. minutě, ovšem stoper Valjent hlavičkou nezamířil do prostoru třech tyčí. Ve 22. minutě zakončoval na druhé straně McLean, ani on ale neseřídil svoje mířidla správně. Na sklonku půlhodiny pálil McTominay, avšak slovenského brankáře Kuciaka rovněž neohrozil, mimo pak pálil i hostující forvard Boženík.

O všem důležitém se rozhodovalo až po přestávce. O'Donnell z pravé strany vyslal za obranu jemný oblouček do pokutového území, tam Dykes vyzrál na ofsajdovou past a uklidil míč za brankovou čáru. Slováci se na žádnou odpověď nezmohli. Ba naopak mohli inkasovat podruhé, měli každopádně štěstí, že McBurnie trefil hlavou pouze brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hapal sám teraz povedal, že nechce zdiskreditovať Ligu národov, ale pre nás je podstatný najmä barážový duel s Írskom. Na Škótsko by som preto kľudne postavil hráčov z lavičky ako Šatka, Valjent, Koscelník, Sabo, Bero, Schranz a spol., nech si zahrajú...

Reagovat
Modroočko

Na jednej strane áno, ale my v jednom kuse experimentujeme, takže by to už chcelo aj stablinejšie vyskúšať nejakú legitímnu alternatívu. Ja by som rád aj po zápase s Írmi videl:

Rodák - Pekarík, Vavro, Valjent, Mazáň - Hrošovský - Rusnák, Hamšík, Greguš, Haraslín - Schranz.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Modroočko

0:0

Reagovat
Modroočko

0:0

Reagovat
Zajda

0:0/1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv som si myslel, že počas hymien škótska réžia sníma omylom nejakého domáceho hráča, až v dvanástej minúte som si uvedomil, že ten bradáč, vyzerajúci ako horal zo škótskej vysočiny je náš stopér Niňaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele