Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 4. kolo
14.10.2020 20:45 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

Zahaviho hattrick pomohl Izraeli k obratu na půdě Slovenska

Izrael podnikl zásadní krok k zisku alespoň třetí pozice v tabulce, a tudíž k udržení se ve výkonnostní Lize B. Po vítězství na půdě Slovenska mu stačí ve zbývajících dvou listopadových zápasech uhrát ještě jeden tříbodový výsledek a s definitivou se mu vyhne sestup. A to přitom v Trnavě prohrával o dvě branky, než začal řádit třígólový Eran Zahavi.

Domácí musejí mít po tomto reprezentačním srazu bezpochyby smíšené pocity. Sice se jim podařilo nejprve projít přes Irsko do finále baráže o postup na EURO 2020, jenže v Lize národů pouze dvakrát prohráli a ze dna tabulky se jim v posledních dvou zápasech s vedoucím Skotskem a druhou Českou republikou bude situace opravdu velmi těžko zachraňovat.

Sokoli museli během celého období řešit potíže s mnohačetnými absencemi, povětšinou způsobenými nakaženými onemocněním COVID-19. Přitom v tomto duelu mužstvo musel vést asistent trenéra Oto Brunegraf, poněvadž pozitivně byl testovaný hlavní stratég Pavel Hapal. První poločas byl z jejich strany hodně slušný, druhý ale představoval katastrofu.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, avšak Zahavi ve 2. minutě pálil mimo a Kandil ke své smůle trefil pouze brankovou konstrukci. Slovensko poprvé zahrozilo zhruba po čtvrthodině hry, v tomhle případě ovšem tvrdý pokus Boženíka zpoza šestnáctky zlikvidoval brankář Marciano. Jen o minutu později ale poprvé kapituloval, prosadil se proti němu Hamšík.

Ten se jal exekuce přímého volného kopu z pravé strany, volil místo centru do pokutového území přímou střelu na bránu, a udělal moc dobře. Poslal míč kolem zdi přesně na bližší tyčku, kam se Marciano marně natahoval. Ve 36. minutě se snažil vyrovnat Dabour, podruhé v utkání se však po jeho zakončení za zády gólmana Greifa jen třásla branková konstrukce.

Naopak o dvě minuty později Slováci svoje vedení navýšili. Duda uvolnil na levé straně Maka, ten se ocitl ve vápně ve vyložené pozici a v koncovce nezaváhal. Balón umístil bez obtíží ke vzdálenější tyčce. Kdyby ve 49. minutě svou příležitost proměnil Boženík, který se nakonec nacházel jen v ofsajdu, zřejmě byl odpor izraelského týmu definitivně zlomen.

Nicméně svěřenci trenéra Willibalda Ruttensteinera, který si zřejmě i tak bude muset hledat nové angažmá, jelikož se o jeho odchodu od nároďáku nahlas hovoří, v poslední třetině zápasu nesložili zbraně a udělali moc dobře. Už v 64. minutě mohl snížit průběžně negativní stav Kandil, Greif ovšem mezi třemi tyčemi předvedl bezpochyby důležitý a úspěšný zákrok.

V 68. minutě se Izrael dočkal své první a asi zasloužené odměny. Salomon poslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, odkud naskakující Zahavi hlavou překonal Greifa. V 76. minutě Zahavi vyrovnal, to když dorazil za brankovou čáru prudkou přihrávku Golasy. A minutu před koncem Zahavi pečetil hattrick ukázkovou dělovkou směrem na bližší tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Momentálne mi je vcelku jedno s akou zostavou tento zápas odohráme, ako dopadne a či skončíme v tabuľke LN hoci aj na poslednom mieste a spadneme o divíziu nižšie. Absolútnou prioritou je novembrová baráž o postup na ME so Severným Írskom a táto LN je momentálne len trochu otravná pridaná hodnota navyše...

Reagovat
Ranoth

mozno by bolo lepsie keby sme spadli, aspon by sme hrali proti seberovnym

Reagovat
smazaný uživatel

A možno by to nebolo na škodu. V aktuálnej edícii LN sme mimo iného aj vďaka hernému štýlu súperov, ktorých máme v skupine zatiaľ neodohrali jeden divácky atraktívny zápas. Naposledy proti Škótsku aj predtým vonku v Izraeli to boli strašne opatrné a utrápené zápasy. Netvrdím, že v skupinách C sú nejakí herní virtuózovia, to určite nie a väčšinou by to asi tiež boli divácky neatraktívne zápasy. Treba nám ale nový vietor do plachiet, hrať do nemoty proti Čechom už asi nikoho nebaví...

Reagovat
Ranoth

nebavi no ked nas stale porazaju keby to bolo naopak tak by ti to urcite nevadilo

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy zapas sa pocita do FIFA rankingu, ktory nasledne rozhoduje pri zreboch do kvalifikacii, takze tvrdit ze o nic nejde a treba sa sustredit na Severne Irsko je blblost. Este stale mame sancu ist do kvalifikacie MS 2022 z druheho kosa, tak treba o to zabojovat

Reagovat
smazaný uživatel

Áno viem. Sú to ale také silené motivácie, ktoré nastolila UEFA preto, aby tímy proste nevypúšťali zápasy LN a malo to status nejakej dôležitosti, ale budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, tie konfrontácie s nimi nám ale nedávajú nič ani po hernej stránke...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a jeden gól strelí Božo

Reagovat
Rolf

Bez Hapala to může být jedině lepší.Hlavu vzhůru(hore)

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Tá základná zostava vyzerá dobre. Len namiesto Greifa tam za mňa mal byť v bráne Rodák a namiesto nerozohratého Maks na ľavom krídle Haraslín.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
QooBo

Reagovat
Dan Gubić

Z rozmáčanej Trnavy! 4 a pol dňa vytrvale prší dnes tu bude proti Izraelu hodne dlhých sklzov. Oplatí sa preto zatipovať na počet žltých kariet, napr. na 4,5+ . A viac. No a samozrejme červenú. Izraelci horkokrvní, iná mentalita, Slováci nabudení novým trénerom, plus tie šmýkačky na podmočenom štadióna pána Malatinského.

Reagovat
rossoneri89

Nevyšlo ti nič

Reagovat
Dan Gubić

Izrael bude banovať za nepretavený úvod do gólov. Slovensko vyhrá 2:0.

Reagovat
celeb

najhorsi zaciatok zapasu z "pod Hapalom" vystriedal zas najlepsi koniec polcasu.

Keby nebolo toho konca, tak poviem, ze sa to da charakterizovat znamym tvrdenim: ako upliest z hovna bic.

Aj tak je az neskutocne, ako to sebavedomie Izraelcanov sa uplne vyparilo a ku koncu sa uz bili medzi sebou.

Necudoval by som sa, ak by rychlo cez prestavku nezbehli do najblizsieho kostola konvertovat, lebo momentalne vedia, ze ich Jahve zatratil.

Reagovat
celeb

to maju za tie raketomety RM70 co prepasovali cez nas do Azerbajdzanu, a za tie drony!

Reagovat
celeb

tak asi sme v Dubnici nemali montovat na tie Tatrovky zrenovovane zbranove casti.

Kazdopadne spravodliva vyhra timu, ktory si siel za svojim po vacsinu zapasu. Obrat sa paradoxne udial v casti, ked hrali zle, ale tam sa za ukazala nasa krehkost v psychike.

Obrana nefundovala dobre po cely cas. Hrosovsky bol asi najlepsim z nasich, dobre hral Mak aj Bozenik - kde aj ked mu nevychadzala koncovka, tak vybojoval mnozstvo lopt. Casto sme sa len cez neho vedeli dostat zo zovretia v 1. polcase. On si tu loptu pokryl a nahral dozadu. Po jeho vystriedani sme o tuto cestu prisli. Z mojho pohladu velmi zle striedanie, je mlady, neprislo mi, zeby nevladal. Takisto Mak siel dole v case, ked brusil lajnu z hora-nadol.

Nehrali sme v optimalnej zostave a v obrane sa to odrazilo najviac. Izraelci boli silni v predu a slabi v zadu. Kym sme ich tlacili, tak kazili rozohravku, prichadzali o loptu, brankar to kopal kade-tade. Ked sme im odovzdali iniciativu, tak sme zaplatili. Zasluzene. Izrael zasluzene vitazstvo a dnes enormne psychicky silni - tento obrat ich moze posunut este dalej, my zostupujeme zasluzene do C-cka.

Jo, a este 1 vec. My zjavne potrebujeme autoritativneho trenera, pred ktorym maju hraci respekt a ktoreho sa boja a ked na nich krici od ciary, tak kmitaju.

Priatelski treneri nefunguju.

Reagovat
ttopi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ttopi

Zahavi - hlava, levá, pravá - hattrick, to je paráda

Reagovat
Ociš

Zahavi neskutečná forma. Na to, že poslední sezony hrál v Číně tak opravdu kvalitní útočník. Co by za něj dala česká repre... Jsem zvědavý co po návratu do Evropy bude předvádět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele