Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 2, 5. kolo
15.11.2020 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovensko si poradilo se Skotskem, záchrana v Lize B je tak stále možná

Zatím se zdá, že změna na postu trenéra Slovákům prospívá. Poté, co od týmu odešel Pavel Hapal a nahradil ho jeho následovník Štefan Tarkovič, zvítězili po úspěšné baráži o EURO 2020 také ve svém druhém zápase v řadě, přičemž v Lize národů získali vůbec své první prvenství. Doma skolili Skotsko nejtěsnějším možným způsobem díky brance Jána Greguše.

Hosté mohli v Trnavě definitivně stvrdit první místo ve skupině, a tudíž postup do nejvyšší výkonnostní ligy, nicméně o to se po této porážce můžou vážně hodně strachovat, neboť večer se na ně může dotáhnout prakticky na dostřel Česká republika i Izrael. Na dálku musejí hecovat plichtu v Plzni, až ta by znamenala, že je ve vedení nikdo nebude moci předstihnout.

Domácí, kteří do této chvíle získali na své konto jen jeden bod, naopak notně oživili své naděje na udržení se v Lize B, byť ke své záchraně zároveň potřebují na závěr skolit taktéž Českou republiku. Vůbec poprvé neinkasovali v Lize národů za devadesát minut ani gól. A právě tahle skutečnost ve finále asi rozhodla o jejich finálním skalpu ostrovního soupeře.

Mužstvo vedeném koučem Stevem Clarkem přitom nepůsobili v ofenzívě vyloženě nějakým bezradným dojmem. Už v 16. minutě se do vyložené pozice propracoval McBurnie, jenž se už už snažil zaměstnat gólmana Rodáka, jeho podnikání ovšem zamezil na poslední chvíli bránící Kucka. A Slovensko poté ve 31. minutě zaevidovalo jediný přesný zásah střetnutí.

Pekarík z pravé strany poposunul míč blíže do středu, za vápnem si v podstatě nikdo ze skotského výběru nevšímal Greguše, který si ho tak narovnal na svou pravačku a nasměroval svou střelu, na kterou brankář Gordon hodně špatně viděl, parádně do dolního rohu brány. Armstrong se v závěru půle snažil vyrovnat, jenomže neseřídil svá mířidla zcela ideálně.

Po přestávce mělo Skotsko vlastně dvě slibné možnosti na to, jak urvat alespoň remízu. V 62. minutě unikl podél levé lajny Tierney, odcentroval do šestnáctky na McLeana, jehož hlavičku reflexivně vyrazil do bezpečí Rodák. Ten pak ještě ve třetí minutě nastavení čelil levačce Griffithse, merunu se mu podařilo rovněž s vypětím všech sil natěsnat mimo prostor brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráme, prehráme, remizujeme? A nie je to napokon jedno? Postúpili sme na Euro a táto taškarica od UEFA nikoho nezaujíma... Aj tak v nej s najväčšou pravdepodobnosťou spadneme do kategórie LN-C a čo? Laco Borbély povedal, že tam na nás čakajú maximálne neatraktívni súperi, ako keby Škótsko, Česko a Izrael boli nejakí atraktívni...

Reagovat
Špilmachr

Nu což možná v céčku aspoň něco vyhrajete a když ne tak v déčku snad to San Marino klepnete pokud bude štěstíčko

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je nálada na Slovensku? Hráči mají v píči, nebo si na Skoty věří a půjdou po výhře?

Reagovat
smazaný uživatel

Takéto ticho ako pred týmto zápasom som už dlho nezažil. Keď si prebehneš slovenské športové weby, tak ohľadom "futbalu" sa rieši Kaneov ukradnutý džíp a hráč PL, obvinený zo znásilnenia, na margo tohto zápasu LN jedine to, že Robertson nenastúpi, inak nič. Žiadne predzápasové analýzy či rozhovory. Sem-tam médiami ešte rezonujú dozvuky osláv postupu na Euro, LN akoby už nikoho nezaujímala...

Reagovat
Modroočko

Na rozdiel od Wendiga si myslím, že ten zápas nie je zďaleka taký prehliadaný, a čo sa týka atmosféry v tíme, dosť veľký optimizmus, hráči sa na zápas dosť tešia a ideme doň aj s dosť silnou (na naše pomery) zostavou. Tú výhru potrebujeme aj z hľadiska umiestnenia v rebríčku FIFA, kde stále môžeme skončiť v druhom koši pri žrebe kvalifikácie MS, takže to má pre nás rovnaký, ak nie ešte väčší význam ako pre Škótov.

Reagovat
smazaný uživatel

Greguš na LW?

Reagovat
QooBo

To bude skôr niečo ako LCM/LDM

Reagovat
smazaný uživatel

Prvé zverejnené rozastavenie na flashscore o 14tej ho tam tak zobrazovalo a hneď sa mi to nevidelo. Už to opravili

Reagovat
smazaný uživatel

To malo byť

Reagovat
smazaný uživatel

Tlieskam expert. Verit rozostaveniu Flashscore este par minut po zverejneni zostavy.

Reagovat
smazaný uživatel

To už bola offiko zverejnená zostava, len to zle rozostavili. Flashscore nie whoscored Teraz si ukázal, aký si dement a futbalový neznalec

Reagovat
smazaný uživatel

kde zas u mna vidis whoscored? zostava sice bola, ale nie rozostavenie, ak by si bol taky expert tak by si vedel, ze oni to vzdy maju rozostavene vselijak.

Reagovat
smazaný uživatel

ved ja som to videl aj to, ze bol Duris na kridle a Duda v utoku. Ale od experta by som cakal trochu lepsie zdroje na rozostavenie ako napr. instagram SFZ kde to rozostavenie bolo spravne.

Reagovat
smazaný uživatel

SFZ ako zdroj, oki, na instagram je kamarát nechodím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ho tam videl a rovnako tak vieš, že aj Ďuriš s Dudom tam prvotne tiež mali zlé posty (čo mali), to znamená, že pán futbalový odborník predsa len využíva aj menej relevantné zdroje, než je instagram SFZ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja flashscore vyuzivam na zostavy, ale rozostavenie beriem vzdy s rezervou tak to ber ako radu, nie je to prvykrat co to mali zle a urcite nie ani poslednykrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tom som si už v minulosti všimol, že to rozostavenie mávajú občas zle a tvoju pripomienku beriem.

Reagovat
smazaný uživatel

Na akom poste tam vidíš Greguša? Ja teda na poste, na ktorom dnes nehrá a preto som to tu spochybnil. O čo ti teda konkrétne ide?

Reagovat
smazaný uživatel

neslo by mi o nic, keby si sa minule nehral na dementa.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtedy si sa tiež chytil nepodstatnej pičoviny a dokola sa okolo nej točil, rovnako ako teraz...

Reagovat
smazaný uživatel

a ked uz napisal som rozostaveniu Flashscore a nie zostave. Rozostavenie - zostava. Snad si nemyslis, ze to ma rovnaky vyznam.

Reagovat
smazaný uživatel

Kokos, si sa dal teraz sám riadne dole. Mohol si čušať a vyhnúť sa verejnej potupe

Reagovat
smazaný uživatel

nedockam sa odpovede? len tvojho schovavania sa za emotikony?

Reagovat
smazaný uživatel

Si uderený? Hádam si si nemyslel, že keď sa hrá futbal, ktorý ja logicky pozerám, tak ti odpoviem do minúty

Reagovat
Špilmachr

Můj tip 1:1 ale fandit budu sousedům, tak do toho chalani!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Z tej základnej zostavy bez Lobotku, Rusnáka a Maka mám dobrý pocit. Snáď sa ako striedajúci hráč dostane k slovu aj Suslov. Tento match neprehráme

Reagovat
smazaný uživatel

Greguš je pánko. U nás je trochu zatracovaný a vždy sa o ňom hovorí skôr ako o záložníkovi z druhej vlny, ktorý je alternatívou keď niekto vypadne. Keď však za repre hrá, vždy hrá dobre.

Reagovat
Modroočko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele