Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 5. kolo
15.11.2020 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Slovinsko rozhodlo s Kosovem v nastavení a udrželo se na první pozici

Dlouhá série Slovinska bez inkasované branky skončila po necelé hodině hry s Kosovem, ovšem svěřenci trenéra Matjaže Keka bleskově srovnali a v 90+3. minutě vsítili rozdílovou trefu z pokutového kopu. Domácí ve třetí skupině Ligy C zůstávají na první pozici se třinácti body o dva body před druhým Řeckem, a jestliže chtějí postoupit do druhé výkonnostní kategorie, tak ve středu v Aténách nesmějí právě s Řeckem prohrát.

Hosté v dosavadních pěti duelech získali pouhé dva body, i přesto mají záchranu ve vlastních rukách. Za pár dní přivítají v Prištině poslední Moldavsko a k udržení jim stačí remíza. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnější a úvodní větší příležitost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy ze své branky zbytečně vyběhl gólman Murič.

Ze čtrnácti metrů pak hlavičkoval do odkrytého prostoru tří tyčí kanonýr Vučkič, avšak asi metr před brankovou čarou odkopl míč do zámezí vracející se Rrahmani. Tři minuty před poločasovou přestávkou si málem vsítil vlastní gól Vojvoda, jenž po pasu Bohara pořádně provětral Muriće, ale hostující strážce dokázal skvěle odvrátit míč na rohový kop. Slovinci pokračovali v tlaku také po změně stran.

Ve středu pokutového území se po výtečné spolupráci Josip Iličiče s Vučkičem zjevil zcela osamocený Lovrič, jeho přízemní projektil ještě lehce tečoval Vojvoda a balón proletěl o několik decimetrů vedle levé tyče. Domácí inkasovali po dlouhých 417 minutách v Lize národů kvůli přesnému zásahu Vedata Muriqiho. Útočník italského Lazia Řím využil parádní patičky Valona Beriši a následné zpětné přihrávky jmenovce Bernarda.

Ten pak měl celkem snadnou práci a z deseti metrů usměrnil míč do vzdálenějšího spodního rohu. Neuběhly ani další čtyři minuty a bylo celkem záhy srovnáno, když Jasmin Kurtić obdržel pobídku Stojanoviče téměř od brankové čáry a elegantní patičkou rozvlnil síť.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak polský rozhodčí Frankowski nařídil pro domácí výběr penaltu za spornou ruku Alitiho po střele střídajícího Šporara a balón si následně postavil kanonýr Iličič. Dvaatřicetiletý zkušený záložník Atalanty Bergamo nezaváhal a trefil se přímo k pravé konstrukci, Murič se i přes vystižení směru natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele