Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 2. kolo
06.09.2020 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovinsko si těsně poradilo s Moldavskem a získává premiérové tři body

Slovinsko dokázalo potvrdit úlohu favorita proti podceňovanému Moldavsku, ovšem ani v tomto případě nepředvedlo nijak suverénní výkon a určitě by si představovalo výraznější vítězství. V tabulce třetí skupiny se nachází na druhém místě se čtyřmi body, za vedoucím Řeckem zaostává vinou horšího skóre. Hosté se za svůj vstup do třetí výkonnostní kategorie vůbec nemusejí stydět a patří jim čtvrtá pozice s jedním bodem na kontě.

Svěřenci trenéra Matjaže Keka byli v nedělním duelu podle předpokladů aktivnější. Vytvořili si třikrát více střeleckých pokusů a soupeři nedovolili jedinou ránu mezi tři tyče, brankář Oblak tak byl prakticky bez práce. Úvodních pětadvacet minut probíhalo v opatrnějším duchu, jasný favorit držel balón na svých kopačkách a snažil se něco vymyslet. To se mu povedlo ve 28. minutě, kdy jeho jediný gól vsítil Damjan Bohar.

Osmadvacetiletý záložník polského celku Zagłębie Lubin využil parádní bomby Stojanoviče z osmnácti metrů, kterou gólman Koşelev stačil vyrazit jen před sebe. Vzápětí se totiž propracoval k dorážce a ze šesti metrů nemohl minout poloprázdnou branku, i když jen velmi těsně přelstil ofsajdovou past. Slovinci mohli navýšit svůj náskok zhruba deset minut před přestávkou, ale s tvrdým projektilem Mevlji si tentokráte pozorný Koşelev poradil.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran, domácí chtěli přidat druhou uklidňující pojistku v 51. minutě. Po nádherně secvičené standardní situaci stanul ve středu šestnáctky osamocený Zajc a jeho projektil z první ještě tečoval bránící Mudrac, natahující se Koşelev nakonec fantasticky jednoruč odvrátil balón nad břevno. Hosté hrozili z ojedinělých rychlých brejků, k překvapivému vyrovnání neměli příliš daleko přesně o deset minut později.

Po přízemním centru z levé strany se ocitl ve velmi slibné možnosti Carp, jenomže tomu rána vůbec nesedla a trefil jen stojícího protihráče před sebou. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se Slovincům podařilo rozvlnit síť podruhé, avšak Kouterovu dělovku tečoval za záda bezmocného Koşeleva kanonýr Šporar, jenž se nacházel v jasném ofsajdovém postavení. Ve zbývajícím průběhu si Moldavsko nevytvořilo téměř žádný souvislý tlak.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele