Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 2. kolo
06.09.2020 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Ansu Fati (© AFP)

Španělé vyřídili Ukrajince za třicet minut

Naprosto jednoznačný průběh mělo utkání mezi Španělském a Ukrajinou. Domácí předvedli v první třicetiminutovce fantastický výkon a Ukrajině nastříleli tři góly. Dva z nich měl na svědomí kapitán a opora Realu Madrid Sergio Ramos. Po jedné brance pak zaznamenali Ansu Fati a Ferrán Torres, takže Španělsko zvítězilo 4:0.

Ukrajina sice nebyla favoritem, ale ve Španělsku si to představovala jinak. To by však Ševčenkovi hoši nesměli zaváhat při první možnosti soupeře. Po 120 sekundách si šikovný Ansu Fati doběhl pro faul v šestnáctce a sudí nařídil penaltu, kterou střelou k tyči usměrnil kapitán Sergio Ramos. Stoper Realu Madrid byl hodně vidět, další šanci totiž přichystal pro Reguilóna a v 16. minutě ho vybídl k zakončení Olmo. Spolupráce Ramose s Olmem skutečně zafungovala, ale až později. Po centru do šestnáctky stačilo Ramosovi jen ťuknout do balónu hlavou a Španělé vedli už 2:0.

Vlastně 3:0, protože za další tři minuty si navedl balón ke střele Ansu Fati a veterán Pjatov se natahoval marně. Ukrajina předvedla v první půli příšerný výkon a trenér Ševčenko měl o čem přemýšlet.

Ve druhém poločase hosté trochu srovnali krok, ale to bylo hodně dáno pohodlným náskokem soupeře. Španělé měli na rozdíl od Ukrajiny nadále šance a šest minut před koncem zápasu zvýšil na 4:0 střelou z první Ferrán Torres. Jediná výraznější šance Ukrajiny přišla až v nastavení, navíc za dávno rozhodnutého stavu. Ke korekci však nedošlo, protože Jarenčuk trefil jen střed branky, kde byl De Gea.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
tol

2:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Kocour Klapuška

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fati byl famozni ! :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele