Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 5. kolo
14.11.2020 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Švédska (© AFP)

Švédové udolali Chorvaty a udrželi naděje na záchranu

Naprosto vyrovnaný je mezi elitou ve skupině 3 Ligy národů boj o záchranu. Švédové totiž oplatili Chorvatům porážku z prvního zápasu a zvítězili 2:1. Do vedení se dostali díky Kulusevskému a Danielsonovi, druhý jmenovaný pak snížil rozdíl ve skóre vlastencem.

První větší příležitost utkání přišla v šesté minutě. Z pravé strany přiletěl do vápna centr, k němuž se dostal Kulusevski a pěknou ranou pořádně protáhl Livakoviće. Hosté poprvé zahrozili po čtvrtině utkání, kdy si za vápnem navedl balón na střelu Perišić, jenž krouceným pokusem zaměstnal Olsena. Na opačném konci hřiště se znovu blýskl Livaković, jenž vychytal ve velké šanci Forsberga.

Po šestatřiceti minutách už chorvatský gólman musel kapitulovat. K míči se dostal u pravé postranní čáry Lustig, který dokázal přehled a našel na hranici vápna Dejana Kulusevského. Ten si ještě posunul míč směrem k bráně, krkolomným způsobem si poradil s obráncem a přízemní ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Seveřané si navíc ještě schovali jeden gól do šatny. V nastaveném čase se bleskově dostali od vlastní brány k té soupeřově, což skončilo rohovým kopem. Larsson jej zahrál naprosto bravurně na přední tyč, kde si naskakoval Marcus Danielson, jehož hlavička zaplula mimo dosah bezmocného brankáře.

Po hodině hry mohli Švédové zatlouct pověstný hřebíček do rakve. V zajímavé pozici se totiž ocitl Ekdal, který stál v blízkosti soupeřovy svatyně zcela osamocen. S šancí ovšem naložil prachbídně a poslal míč vysoko nad břevno.

Chorvati vykřesali naději až po osmdesáti minutách, navíc k tomu potřebovali pořádnou porci štěstí. Zleva letící centrovaný balón totiž Danielson zblokoval soupeřovu hlavičku, ovšem jen natolik nešťastným způsobem, že se od něj odrazil za Olsenova záda. V jednom zápase tak dokázal vstřelit gól na obou stranách hřiště.

Vyrovnat už ale muži od Jaderského moře nezvládli a před posledním kolem je tak situace ve skupině velmi zamotaná. Francie už si pohlídá první příčku stejně jako Portugalsko druhou, další dva celky ale čeká na dálku tuhý boj o záchranu. Chorvatsko i Švédsko mají shodně po třech bodech a rovněž stejný rozdíl ve skóre, díky vyššímu množství vstřelených branek jsou v lehce výhodnější pozici Dalićovi svěřenci.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Pharrell

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele