Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 1. kolo
05.09.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Francie neproměnila proti Švédům penaltu, ale přesto vyhrála

Francie naplnila úlohu favorita střetnutí se Švédy a vyhrála. K tomu jí stačila jedna branka, takže si nakonec mohla dovolit i luxus nedat v závěru utkání penaltu.

Švédové se v poslední době opět zmátořili a ačkoli už v jejich týmu nefiguruje Zlatan Ibrahimović, i bez jeho ega se jim poměrně daří. Dnes je ale na domácí půdě čekal velmi silný protivník, který se pyšní hvězdou v podstatě na každém postu v sestavě. Poměrně dlouho jsme ale na větší šanci čekali. Francouzi se sice hrnuli dopředu mnohem aktivněji, ale často jim podrážela nohy nepřesnost.

Švédsko se směrem dopředu taky moc neukázalo a byl na něm alespoň v prvních chvílích vidět mírný respekt vzhledem ke slavnějšímu soupeři. Lustigovu ránu z větší vzdálenosti vyrazil hostující brankář a kapitán Hugo Lloris před sebe, kde nestál nikdo ze soupeřů. První půle rozhodně zůstávala daleko za očekáváním a zejména Francouzi se často potýkali s velkými potížemi ve finální fázi.

Po půlhodině se ke slovu dostal Antoine Griezmann, jenž lehkým a přesným obloučkem vybídl ke skórování Kyliana Mbappého. Tomu však vystavil stopku obránce Bengtsson včasným zákrokem. Na první větší šanci utkání jsme čekali až do 39. minuty. V ní útočník Berg spěchal na bránu Llorise a vystřelil, ale Lloris v pádu míč senzačně vyrazil mimo bránu! Celou akci pak zakončoval Forsberg, jenže tomu zase vystavil stopku Varane.

A jelikož Švédsko svou šanci nevyužilo, muselo za to pykat. O pouhé dvě minuty později totiž hvězdný útočník Kylian Mbappé pláchl všem soupeřům, dostal se až do vápna a tam slalomem utekl i zbývajícím protihráčům. Přes dva si prohodil míč a následně jej z bezprostřední blízkosti poslal mimo dosah brankáře Olsena!

Severský celek měl plné ruce práce s Mbappém a jeho spoluhráči z útoku a sám přitom v ofenzivě žádnou přidanou hodnotu nevymýšlel. Pár minut po změně stran se do další šance hnal Lucas Digne a dokonce překonal i svého strážce, jenže za něj na poslední chvíli zaskočil Jansson.

Že by se hrálo ve strhujícím tempu, to se rozhodně říct nedalo. Druhá půle naopak značně zaostávala za tou první, a už to byl poměrně kumšt.

Další velké šance jsme se dočkali vlastně až v 78. minutě. To se střídající Martial krásně uvolnil a pak nesobecky nahrával Griezmannovi, jenže ten ztroskotal na zásahu obránce Lindelöfa. Severský celek v závěru utkání ožil a demonstroval to šancí v 90. minutě. Brankář Lloris v ní musel likvidovat tvrdou a přitom hodně točenou ránu Forsberga, což nakonec s vypětím sil zvládl. A to nebylo všechno. Ve 4. minutě nastavení totiž po N’Zonziho hlavičce fauloval zakončujícího Martiala spoluhráč z Manchesteru United Lindelöf a sudí nařídil penaltu. Jenže Antoine Griezmann šancí pohrdl a pokutový kop napálil příliš vysoko!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele