Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 2. kolo
06.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Švýcaři překvapivě získali proti Němcům bod

Liga národů přinesla v neděli večer poměrně velké překvapení a sice bodové zaváhání Německa. Ve Švýcarsku sice výběr "Jogiho" Löwa vedl, ale domácí ve druhém poločase srovnali zásluhou Silvana Widmera.

Remíza 1:1 je určitě překvapivým výsledkem, zvláště když Německo předvedlo vynikající začátek. Hvězdný Leroy Sané, který se v létě přesunul z Manchesteru City do Bayernu Mnichov si zasekl balón a poprvé donutil Sommera k zákroku. V Basileji dlouho nerozhodný stav nevydržel a poté co Ginter udržel balón a vrátil přihrávku na vápno, se střelou z první prosadil Ilkay Gündogan.

Kdo ale očekával, že Němci rozjedou obávaný gólostroj, byl zklamán. Švýcaři ještě v prvním poločase přidali a Německu několikrát zle zatopili. Renato Steffen dokonce zblízka nepřekonal výborného Lena. Na druhé straně zase pohrdli navýšením Julian Draxler i Leroy Sané, oba výborně vychytal Sommer. Nepřesný v koncovce byl pro změnu Timo Werner a na sklonku prvního poločasu pálil do tyče v dosud největší švýcarské šanci Haris Seferović.

Kdyby Německo v prvním poločase více trestalo své šance, nemuselo se o výsledek obávat. Takto se stal pravý opak. V 58. minutě vlétl do vápna Embolo, přihrávkou našel Silvana Widmera, který v náběhu srovnal na 1:1. Obrovskou radost Švýcarů mohl ještě zdvojnásobit Nico Elvedi, kterému jedenáct minut před koncem vůbec nesedl volej. Švýcaři cítili šanci na tři body a po střele Xhaky se musel k tyči natáhnout Leno. Další příležitost už na scénu nepřišla a utkání skončilo remízou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele