Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 3. kolo
10.10.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Němci slaví gól do sítě Ukrajiny (© AFP)

Ukrajině penalta nestačila, tři body mají Němci

Ukrajina opět padla a pokračuje v chabých výkonech. Tři body má tentokrát Německo, které bylo o jednu branku úspěšnější. O jeho výhře rozhodly především trefy Gintera s Goretzkou.

Ukrajina v posledních dnech a týdnech schytala několik nepříjemných knockoutů, na které chtěla reagovat už v tomto duelu. Nicméně, nevybrala si na to ideálního soka. Němci se taktéž nenalézali v ideálním rozpoložení a nutně potřebovali konečně uzmout tři body. Pomoci jim k tomu měly opory jako Gnabry, Kimmich, Kroos, Süle nebo Draxler. Ukrajinci hodně sázeli na Malinovského s Jarmolenkem a Cyhankovem.

Do prvního střeleckého pokusu se v osmé minutě dostal hostující útočník Serge Gnabry, který ovšem mířil pouze doprostřed branky. Stejného hráče hledal parádní kolmicí také Toni Kroos, jenže ani on nebyl úplně přesný. Cyhankovu nahrávku na opačné straně zase měl zpracovat Jaremčuk, jenže nakonec ji nezakončil úplně správně.

A Němci se brzy ujali vedení. Zpočátku nenápadná akce po centru poslala míč k Tonimu Rüdigerovi a v Chelsea nepříliš chtěný stoper se pokusil obejít dva protihráče. Povedlo se mu to stejně jako krásná nahrávka na Matthiase Gintera. Ten si na středu vápna převzal míč a z první jej poslal mimo dosah brankáře Buščana - 1:0 pro favorita.

Posléze se Ukrajinci několikrát snažili dostat Němcům na kobylku a zejména kapitán Jarmolenko se několikrát dostal i do zakončení. Jenže nebylo z nejpřesnějších. Němci byli mnohem přesnější a Kimmichovu tvrdou ránu pod břevno musel likvidovat brankář Buščan efektivním zákrokem. Do akce musel zkušený brankář i po šanci Gnabryho, který zakončoval velmi dobře z několika kroků.

První půle pomalu končila a Němci mohli být spokojenější. A ještě víc se jim dařilo po změně stran. Ve 49. minutě se jim totiž povedlo navýšit skóre. Obránce Klostermann předvedl velmi dobrý start na míč a následným centrem našel pouze rukavice brankáře Buščana. Snadný zákrok. Jenže Buščan míč pustil před sebe, vyklouzl mu z rukavic a dobíhající záložník Leon Goretzka už měl svou práci hodně usnadněnou - 2:0 pro Němce.

Krátce poté se do vyložené šance dostal také Draxler, jemuž servíroval míč Gnabry. Zkušený záložník ale mířil pouze do míst, kam brankář Buščan v pohodě dosáhl. Ukrajinci se každopádně ocitli pod velkým tlakem a mohl z něj rezultovat další gól hostí. Draxler tentokrát centroval a jeho pasu mohl využít nabíhající obránce Klostermann. Jenže jeho tvrdou ránu z úhlu brankář Buščan zpacifikoval.

Ukrajinci přeci jen dokázali zdramatizovat utkání. V 76. minutě totiž obránce Süle fauloval zcela zbytečně ve vlastní šestnácte protihráče a byla z toho penalta. K ní se postavil záložník Ruslan Malinovskyj a nemýlil se. To ale bylo vše, čeho byli domácí schopní. Němci si naopak tři body zkušeně pohlídali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele