Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga B - skupina 4, 5. kolo
15.11.2020 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

David Brooks (© AFP)

Wales přetlačil oslabené Irsko, o výhře rozhodl Brooks

Wales díky jedinému přesnému zásahu Davida Brookse skolil v Cardiffu zdecimované Irsko a udržel vedení v tabulce před druhým Finskem, které v souběžně hraném klání vyhrálo v Bulharsku. Pokud tak v posledním klání se skandinávským soupeřem neprohraje, postoupí do Ligy A. Hosté naopak na závěr potřebují k udržení se v Lize B nepadnout s Bulhary.

Početné absence musel před tímto duelem řešit hostující stratég Stephen Kenny. Kvůli zranění byli vyřazeni ze soupisky James McCarthy, Enda Stevens, Séamus Coleman, Harry Arter, John Egan a Aaron Connolly, pozitivní testy na korovanirus se objevily u Calluma Robinsona i Alana Browneho. A v okleštěné sestavě nakonec utrpěli Irové třetí prohru v Lize národů.

Zato domácí lodivod Ryan Giggs, jehož nahrazovali na lavičce dočasně jeho asistenti, protože jejich kolega se po problémech s britskou policí dohodl s velšským svazem na své neúčasti během tohoto reprezentačního srazu, mohl počítat oproti minulému přáteláku s USA již s ústřední postavou Garethem Balem. Ten ve 24. minutě mohl skórovat, kdyby mířil přesněji.

Hosté si svou největší příležitost v rámci prvního poločasu vytvořili po půlhodině hry, McClean svou pravačkou prověřil schopnosti brankáře Warda, jenž si každopádně s jeho střelou poradil. O všem podstatném se rozhodlo až po přestávce, to když Brooks v 66. minutě těžil z důrazné práce Bala a z blízkosti dotlačil svou hlavou míč až za brankovou čáru.

Irsko se na žádný zvrat v utkání nezmohlo, jeho protivník naopak mohl náskok navýšit, jenže Brookse vychytal na poslední chvíli reflexivně gólman Randolph. The Boys in Green nakonec dohrávali zbývající chvíle v oslabení, český sudí Ardeleanu totiž ukázal Hendrickovi přímou červenou kartu za dosti nevybíravý zákrok vůči T. Robertsovi, jenž se řítil sám na bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele