Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 2, 3. kolo
10.06.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Albánie poločasové vedení neudržela, Solomonovy dvě trefy přisoudily výhru Izraeli

Druhá skupina béčkové ligy nabídla po dvou úvodních remízách první vítězství. A na svoje konto si ho připsal Izrael, který se díky dvěma přesným zásahům Manora Solomona posunul do čela tabulky před Island. Albánii vyšel lépe první poločas, penaltu proměnil v jeho závěru Armando Broja, nicméně v tom druhém domácí celek těsný náskok neudržel a dokonce padl.

Zápas měl maličké zpoždění, fanoušci totiž konfetami zasypali bránu gólmana Berishy, a než se daly věci do pořádku, chvilku tento proces zkrátka trval. Ve 20. minutě přišel na řadu jeden ze zajímavých okamžiků, sudí Tiago Martins totiž nařídil pokutový kop poté, co byl útočící Uzuni ve vápně lehce přidržen bánícím Miguelem Vítorem. Aspoň takto se zprvu zdálo, proč došlo na hvizd hlavního arbitra. Jenže nakonec bylo ve finále na vině asi domnělé hraní rukou u hostujícího stopera. Do hry vstoupil VAR, na videu vlastně žádný prohřešek k vidění nebyl, a tak se rozhodnutí odvolávalo. Albánie se každopádně přesto penalty dočkala v závěru půle.

A zase se jednalo možná o trochu přísnější rozhodnutí, protože Jaber ve vlastní šestnáctce do podnikajícího Balliua nevrazil vyloženě s velkou intenzitou. Tak jako tak si pak míč na bílou značku posadil Broja, který zacílil umně do protipohybu brankáře Marciana. Izrael ovšem po přestávce zabral a otočil vývoj utkání ve svůj prospěch. V 57. minutě Leidner vyslal po levé straně do úprku Solomona, který vlétl až před Berishu a propálil ho i ze složitějšího úhlu. A v 73. minutě se Solomon na střeleckou listinu uvedl také podruhé, to když Marciano vyrážel pokus Safouriho jen k Abadovi, jehož následná přihrávka zprava propadla k jeho spoluhráči na hranici brankového území, a odtud poté opravdu neexistoval větší problém rozvlňovat síť.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele