Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 3. kolo
10.06.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Andorra zvládla duel outsiderů s Lichtenštejnskem a ještě si zachovala naději na postup do Ligy C

Andořané naposledy zvítězili v soutěžním utkání v polovině října uplynulého roku, když si odvezli vysokou výhru 3:0 ze San Marina, nyní vůbec poprvé v tomto ročníku Ligy národů skórovali a nakonec díky dvěma brankám v závěrečné čtvrthodině zdolali konkurenční Lichtenštejnsko nejtěsnějším poměrem 2:1. To sice ještě v nastaveném čase snížilo své manko, jenže na kýžené vyrovnání mu již nezbyl žádný čas.

Domácí výběr plnil úlohu mírného favorita a papírové předpoklady nakonec naplnil, i když se jeho tříbodový zisk rozhodně nerodil lehce. Hosté za svým protivníkem přeci jen zaostávali a v tabulce skupiny 1 Ligy D zůstávají na úplně posledním čtvrtém místě s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:5. Naopak Andorra si upevnila třetí místo tabulky se čtyřmi body a za druhým Moldavskem zaostává jen kvůli horšímu skóre.

Přitom výběr vedený švýcarským trenérem Martinem Stocklasou nezačal vůbec špatně a po necelých dvaceti odehraných minutách rozvlnil síť zásluhou Niklase Becka, avšak jeho zásah přeci jen nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Domácí si ve zbývajícím průběhu prvního poločasu vytvořili hned několik slibných možností, nicméně prosadit se nedokázali. Po změně stran se obrázek hry dlouho neměnil, teprve v 78. minutě nabralo "knížecí" derby nový směr.

Prudkou střelu Fernándeze totiž zablokoval svou rukou bránící Malin a slovinský rozhodčí Kajtazović po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Jordi Aláez a bez větších potíží poslal gólmana Büchela na opačnou stranu. Neuběhlo ani dalších pět minut a výhru domácího týmu pojistil Chus Rubio, který se nečekaně opřel do balónu z vlastní poloviny, a jeho unikátní rána zapadla za šokovaného Büchela. Hosté sice snížili ve třetí nastavené minutě zásluhou Livia Meiera, ale k ničemu dalšímu se už nedostali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele