Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 2. kolo
04.06.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arménie zaskočila Irsko, Spercjanova trefa přisoudila domácím vítězství

Irsko do třetí ročníku Ligy národů nevstoupilo vůbec dobře. A jako by vlastně potvrdilo, že v posledních letech ani náhodou nesbírá takové výsledky, jaké by si z dlouhodobého hlediska představovalo. Arménii naopak tahle soutěž náramně sedí, po dvou postupech do vyšší úrovně slavila premiérou výhru v béčkové lize, a to zásluhou přesného zásahu Eduarda Spercjana.

Jako první se ozvala Arménie, a to prostřednictvím Barseghjana, který z otočky překvapivě vypálil levačkou a mířil na bližší tyčku, brankář Kelleher nicméně stačil zasáhnout. O pár okamžiků později zakončoval Spercjan, nicméně jeho pokus stačil zablokovat stoper Duffy. V 16. minutě zahrozilo poprvé taktéž Irsko, Robinson střílel z docela solidní pozice, avšak bránící Hambardzumjan vyrazil balón do zámezí. Ve 38. minutě ještě mohlo dojít ke změně skóre po šanci Ogbeneho, ani on ovšem neseřídil svá mířidla správně a zacílil jen do zámezí.

I ve druhé půli si oba týmy pár příležitostí vytvořily, každopádně v gól se proměnila pouze ta na straně Arménie, a to v 74. minutě. Spercjan dostal ve středu pole až příliš prostoru, práskl do meruny ze střední vzdálenosti a nasměroval ji parádně k tyči, k níž se Kelleher již nestačil natáhnout. Hosté na nepříznivý stav nezareagovali, jejich sok svou bránu totiž nadobro zavřel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele