Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 18:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost skotských reprezentantů (© AFP)

Skotsko na závěr červnového programu venku jasně přetlačilo neukázněnou Arménii

Kdyby Arménie působila disciplinovaněji, mohla uzmout cenný výsledek podobně jako na samém startu nového ročníku Ligy národů doma v Jerevanu proti Irsku. Jenže další ostrovní výběr byl tentokráte nad její síly i proto, že nakonec dohrávala utkání v devíti mužích v poli. Hosté si tak výrazně napravili reputaci poté, co se před pár dny špatně prezentovali v Dublinu.

Domácí přitom vstoupili do utkání hodně zostra a už v 6. minutě se ujali vedení. Barseghjan se dokázal u pravé lajny zbavit bránícího Hanleyho, vletěl do šestnáctky, počkal si, až mu na bližší tyčku seběhne Bičachčjan, který z blízkosti hravě překonal brankáře Gordona.

Nicméně radost nevydržela Arménii nikterak dlouho, již ve 14. minutě totiž její soupeř srovnával stav. Adams sice v pokutovém území chtěl zřejmě zakončovat nůžkami, a byť jeho počínání nebylo úspěšné, nahrál vlastně volnému Armstrongovi, který mířil bez obtíží do spodního rohu brány.

V 17. minutě se snažil celek ze Zakavkazska opětovně dostat na koně Bajramjan, jenž pronikl za protivníkovu obranu a dokonce přelstil Gordona z tutové pozice, jenže jeho gól neplatil pro ofsajd. Jednalo se každopádně, alespoň dle dostupných televizních záběrů, o opravdu těsnou situaci.

Další klíčové okamžiky přišly na řadu až v závěru prvního poločasu. Ve 43. minutě ve středu hrací plochy Arman Hovhannisjan ostře atakoval podnikajícího Pattersona, sudí Dabanović byl připravený udělit za jeho přestupek žlutou kartu, jenže ihned poté se arménský bek pustil také do křížku s McGinnem, jehož v emocích zasáhl hlavou do obličeje. Následovaly tedy dvě žluté karty a vyloučení. Tuhle zbytečnou červenou kartu pak Skotové opravdu tvrdě ztrestali, v nastavení první půle po patičce McGinna cílil z jaksi krkolomnějšího postavení Armstrong.

Po přestávce pak oslabená Arménie neuměla svému rivalovi jakkoliv konkurovat a inkasovala ještě dvakrát. V 50. minutě možná nadobro zlomil její odpor McGinn, jemuž přiťukl balón na krátkou vzdálenost Patterson a rezultující pokus z otočky skončil za zády gólmana Jurčenka.

A v 53. minutě skóroval snadno rovněž Adams po rychlém brejku a uvolnění od Armstronga. Frustrace a zmar domácích následně ještě v závěru vyvrcholily dalším nechutným momentem, Kamo Hovhannisjan, jmenovec prvního hříšníka, šel předčasně pod sprchy poté, co surově setnul střídajícího Fergusona, jehož podrážkou kopačky ve skluzu trefil dost nepříjemně nad kotník.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele