Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 5. kolo
24.09.2022 15:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Slavící Ukrajinci (© AFP)

Ukrajina potupila obranu Arménie pěti góly

Ukrajinci velmi rázně odpověděli na nedávnou porážku se Skotskem a do sítě domácí Arménie vpravili ponižujících pět branek. První půle ještě vypadala jako nudná pasáž, ale po změně stran Ukrajinci zasadili do sítě brankáře Jurčenak čtyři branky. Dvěma zásahy se blýskl střídající kanonýr Artjom Dovbyk.

Ukrajinci chtělo vyhrát, aby napravili poslední nezdary a znovu si od Skotů vzali první místo v tabulce. Arménie doufala ve výhru, která by ji aspoň na chvíli dostala z poslední příčky. Hostující hráči byli jasnými favority, ale to je dost možná stresovalo. Nevyvarovali se totiž několika chyb hned v úvodu. Nejprve v páté minutě propadl na půlící čáře Chačaraba a do protiútoku se dostal Zelarayán. Jeho bombu na vzdálenější tyč ale brankář Lunin dokázal vyrazit.

Luninovi krátce poté přidělal práci Bičachčjan, jehož rána sice nebyla náročná, ale Luninovi míč přesto vypadl z rukavic a nebýt rychlého reflexu jeho obránců, dost možná by měl velké potíže. Pak už se Ukrajina začala probouzet. V 19. minutě dostal dobrou nahrávku do vápna Cyhankov a jeho rána nadělala brankáři Jurčenkovi velké potíže.

Mnohem fotbalovější řešení ukázali Ukrajinci o tři minuty později. Cyhankov se otočil s míčem ve vápně a poslal do uličky balon na Zubkova. Ten nahrával na zadní tyč, kde ve skluzu zasáhl míč Oleksander Tymčyk a Ukrajina vedla! Jinak ale první půle mnoho fotbalové krásy nenabídla. Po změně stran to ale bylo úplně jiné utkání.

Delší dobu po změně stran trvala hluchá pasáž bez šancí či dramat, ale v 57. minutě Ukrajina dokázala zvýšit svůj náskok. Tentokrát se role prohodily, Tymčyk nahrával z křídla na Oleksandera Zubkova a ten z voleje zakončil nechytatelně pod břevno! Za dalších dvanáct minut přidali Ukrajinci další trefu. Mykolenko nahrál elegantně za obranu Zubkovovi a ten centrem snášejícím se pod břevno nechal hlavičkovat osamoceného Artjoma Dovbyka - 3:0.

Střídající střelec Artjom Dovbyk měl prsty i v další trefě Ukrajinců. Devět minut před koncem totiž přihrál z vápna do druhé vlny a Danylo Ignatěnko propálil vše před sebou. Ukrajina vedla už o čtyři branky.

Ukrajinci ale pořád neměli dost a po pouhých třech minutách stvrdili své vítězství pátou brankou. Po menším závaru před bránou si Artjom Dovbyk nenechal míč vzít a lobem ho poslal do brány - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele