Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 3. kolo
10.06.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Dalga Arena, Baku

Reportáž

Slovensko po prohře s Kazachstánem zabralo, v Ázerbájdžánu zřídil vítězství Weiss

Slovensko si po hodně nepovedeném zápase s Kazachstánem zlepšilo náladu a Ázerbájdžán venku zaslouženě skolilo. Pod velením dočasně zvolených trenérů Samuela Slováka a Marka Mintála, kteří nahradili odvolaného Štefana Tarkoviče, neodvedli obecně vůbec špatnou práci. Mužstvo kouče Gianniho De Biasiho naopak už potřetí za sebou v Lize národů neskórovalo.

Ve 2. minutě se ke střele z dobré pozice propracoval Suslov, ten zakončil z první, jenže jeho pokus prostě nebyl přesný, a tak domácí gólman Mähämmädälijev zasahovat nemusel. V 9. minutě již každopádně Mähämmädälijev musel být v pohotovosti, z dálky totiž napřáhl slušně Hrošovský, nicméně ani on svého soupeře nepřekonal, ten totiž vyrážel míč do zámezí. A o pár chvil později Slováci mohli skórovat z přímého kopu, ale Rusnák cílil balón mimo bránu.

Hosté pokračovali v útočné aktivitě i nadále, Ázerbájdžán přitom pouze přihlížel, kterak se jeho konkurent dere za úvodním přesným zásahem. V 19. minutě Mähämmädälijev musel být zase ve střehu, protože zpoza šestnáctky vypálil Suslov, a ve 21. minutě Strelec natrefil jednu z tyčí ázerbájdžánské brány. Až ve 28. minutě zahrozil též domácí celek, ve vápně Slovenska vznikl docela slušný závar a Salahly se po souboji s brankářem Rodákem snažil vymodlit si nařízení pokutového kopu, na jeho stížnosti ovšem rozhodčí Rumšas nikterak nereflektoval.

Ve 37. minutě se Slovensko znovu pokoušelo o změnu bezgólového skóre, Haraslín ozkoušel svou pravačku, Mähämmädälijev ale vyblokoval merunu jednoruč do zámezí. Po obrátce jaksi slovenská aktivita v ofenzívě nebyla na tak vysoké úrovni, přesto se nakonec výběr ze střední Evropy dočkal své odměny. V 81. minutě předvedl parádní rychlou kombinaci, ve finále pak střídající Bero pobídl nalevo svého kolegu z lavičky Weisse, který snadno zamířil k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
dadoprso

Říká se, že za Jihlavou začíná Asie... když vidím ty Slovenské soupeře, tak na UEFA to vzali vážně a šoupli Slováky do Asijské skupiny

Reagovat
isokarhu.

Z pohľadu nemcom môže Ázia začínať napr. za Chebom. Milujem tieto trápnosti čo kde začína......

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale pravda je, že tyhle zápasy vám toho moc nedají. Napříště to chce hrát v Béčku, ale po Kazachstánu to bude těžký, se tam dostat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele