Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 2. kolo
06.06.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko ani podruhé v srbském azylu nevyhrálo a s Ázerbájdžánem uhrálo nudnou bezbrankovou remízu

Zápas mezi soupeři z východu Evropy nesliboval ofenzivní podívanou a tyto předpoklady se naplnily, jelikož utkání v Novém Sadu skončilo nerozhodným výsledkem 0:0. Hosté sice byli v tomto pondělním zápase mírně lepším výběrem, balón drželi z více jak pětapadesáti procent a vypracovali si i více střeleckých pokusů, nicméně skórovat nakonec nedokázali, jelikož v domácím dresu předvedl vynikající výkon brankář Pavljučenko.

Bělorusko tak po úvodní porážce se Slovenskem získalo svůj první bod do tabulky skupiny 3 Ligy C, Ázerbájdžán je na tom stejně po úvodní porážce 0:2 v Kazachstánu. Úvodní půlhodině nic zásadního nepřinesla, za zmínku stojí jen přímý volný kop Mahmudova, který u bližší tyče brilantně zlikvidoval Pavljučenko. Hosté rozvlnili síť přesně po odehrané půlhodině.

Standardní situaci dokázal využít Salahly, jenž skóroval z bezprostřední blízkosti, ale švédský rozhodčí Al Hakim po konzultaci s videorozhodčím nakonec tuto branku neuznal kvůli ofsajdu. Domácí po změně stran skvěle bránili a několik parádních zákroků navíc zaznamenal Pavljučenkao, když si například poradil s razantními střelami Mahmudova či Emreliho. Tlak hostů však opadl v 84. minutě, protože byl zcela po právu vyloučen Qismat Aliyev.

Ten totiž hodně nevybíravým způsobem atakoval Ševčenka a Al Hakim bez váhání vytáhl přímou červenou kartu. Početní výhoda Běloruska nebyla na trávníku nijak výrazněji znát a výsledek se tedy neměnil. Bělorusko už v pátek přivítá dosud stoprocentní Kazachstán, Ázerbajdžán se před vlastními fanoušky pokusí zaskočit favorizované Slovensko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele