Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 3. kolo
10.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vítězná šňůra Kazachstánu skončila na srbské půdě po remíze 1:1 s Běloruskem

Reprezentace Kazachstánu zatím rozhodně překvapuje svými výkony ve třetí skupině Ligy C a nyní i ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů udržela dosavadní neporazitelnost, nicméně na půdě konkurenčního Běloruska nakonec neudržela jednobrankový náskok a rozešla se s ním smírně v poměru 1:1. V tabulce sice zůstala na vedoucí pozici se sedmi body, avšak její náskok na druhé Slovensko se snížil na jediný bod.

Výběr z východní Evropy nejprve porazil Ázerbájdžán po výsledku 2:0 a pak šokoval v Trnavě největšího favorita ze Slovenska, kterého udolal nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu odjížděl do Srbska v roli mírného favorita, jenže po brzké vedoucí trefě spoléhal pouze na defenzivní činnost a tato taktika se mu nevyplatila, jelikož vyrovnávací gól inkasoval deset minut před závěrečným hvizdem. Bělorusové nevyhráli v azylu v Novém Sadu ani napotřetí a se dvěma body jim patří třetí příčka, k tomu jsou před posledním Ázerbájdžánem jen o bod.

Tento páteční duel sice začal v opatrnějším duchu, ale po necelé čtvrthodině hry dostal hosty do vedení Abat Ajmbetov, jenž zužitkoval parádního zpětného pasu od Vorogovského a prudkou hlavičkou nekompromisně skóroval. Přesně v polovině prvního poločasu mohl srovnat stav Bachar, ovšem ten ve vyložené gólové možnosti selhal a svůj přízemní pokus ve skluzu poslal o decimetry mimo prostor tří tyčí.

Bělorusové po změně stran přidali a svého protivníka neustále tlačili, jenomže na vynikajícího brankáře Šackého dlouho nemohli najít úspěšný recept. Zaslouženého vyrovnání se přeci jen dočkali v 84. minutě, kdy nově příchozí Vladislav Malkevyč zužitkoval rohového kopu Gromyka a díky dostatečnému důrazu rozvlnil síť. Poté se již nic zásadního nepřihodilo a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele