Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 2. kolo
07.06.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Smail Prevljak (© AFP)

Bosna a Hercegovina přetlačila Rumunsko, ve druhé půli rozhodl Prevljak

Rumunsko ani ve svém druhém vystoupení v rámci nynějšího kvalifikačního cyklu bodově neuspělo. Bezpochyby se prezentovalo v daleko zářnějším světle, jenže podobně jako před pár dny si za devadesát minut nepřipsalo jediný gól. Bosna a Hercegovina naopak může být po dvou střetnutích spokojena, po těsné výhře má stejný počet čtyř bodů v tabulce jako Finsko.

Podobně jako pondělní duel Ligy národů mezi Rakouskem a Dánskem byl i tento opožděný. Jestliže se ve Vídni hrálo až po desáté večer kvůli výpadku proudu, pak v Zenici se nechtělo Rumunsku na hrací plochu kvůli bouři, která se údajně hnala ke stadionu. Na povrch ovšem prosakovaly i takové zprávy, že problém mohl vzniknout díky špatnému osvětlení. Tak jako tak se začalo zhruba jen o patnáct minut později, než byl původně plánovaný výkop utkání.

Rumunsko odvedlo rozhodně lepší výkon než před pár dny na půdě Černé Hory, především v prvním poločase si vytvořilo některé dobré možnosti, nicméně ho zradila špatná koncovka. V 19. minutě se podařilo Puscasovi obejít brankáře Šehiče, už už pálil do prázdné brány, ale střelu mu nakonec zablokoval na poslední dobrou stoper Ahmedhodžič. A ve 37. minutě se Puscas ozval znovu, jeho hlavičku zlikvidoval Šehič, jenže ten balón vyrazil pouze k nohám Burcy, který mohl zacílit do volného prostoru, pravačkou však zamířil trestuhodně do zámezí.

Ve druhém dějství pak Bosna a Hercegovina svému soupeři ukázala, jak produktivní umí být, a v 68. minutě zaznamenala jediný přesný zásah tohoto zápasu. Duljevič unikl na levé straně, jeho přihrávku do vápna vytloukl gólman Nita jenom k Prevljakovi, jenž pohotově skóroval. Rumuni se snažili vyrovnat v 71. minutě, avšak ani další Puscasovo zakončení nebylo přesné.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele