Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 5. kolo
23.09.2022 20:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Bulharská reprezentace (© AFP)

Bulharsko snadno přetlačilo Gibraltar a nadobro uchránilo účast v Lize C

Bulharsko si doma bez větších problémů poradilo s Gibraltarem a definitivně rozhodlo o své záchraně céčkové úrovně. Svého protivníka za sebou aktuálně nechává na odstup pěti bodů, a pochopitelně že taková ztráta se kolo před koncem zkrátka dohnat nedá. Celek z Pyrenejského poloostrova bude muset do baráže, ještě má naději, jak nespadnout do nejnižší déčkové ligy.

Možná že lepší debut na bulharské lavičce si nově jmenovaný trenér Mladen Krstajič nemohl přát. Nejenže splnil hlavní cíl, tedy vyhnout se urychleně možnému čtvrtému místu v tabulce, zároveň totiž může ještě za pár dnů ve Skopji bojovat o celkově druhou příčku. Naopak parta kouče Julia Césara Ribase nemohla být spokojená, už potřetí v Lize národů padla o čtyři góly.

Jako první zahrozili Bulhaři, nicméně s hlavičkou Stefanova si gólman Coleing ještě poradil. Každopádně o čtyři minuty později již hostující muž v rukavicích přece kapituloval, to když Krastev vyslal centr na hranici brankového území, tam si nejvýše naskočil Antov a zamířil na vzdálenější tyčku. Hosté však dokázali velmi záhy srovnat stav. I hostům se podařilo skórovat pomocí rohového kopu, který zahrál Walker na bližší tyč, odtud Britto prodloužil míč za sebe na Chipolinu, který zacílil tvrdě pod břevno. Ve 36. minutě ovšem domácí navrátili náskok na svou stranu a od té doby již vedení jen navyšovali. Stefanov ve skluzu v pokutovém prostoru stačil balón přistrčit k Despodovovi, a ten pravačkou z tutové pozice lehce překonal Coleinga.

Jestli hosté mohli během poločasové přestávky střádat nějaké účinné plány na další vyrovnání skóre, pak jim jejich rival do podnikání tvrdě hodil vidle v 52. minutě. Turicov u pravé lajny přihrál na Hristova, ten se elegantně zbavil bránícího Britta a odvážně vlétl do vápna, pak se po patičce Despodova z blízkosti neprosadil Stefanov, jehož zakončení zablokoval obránce Wiseman, ovšem k dorážce se propracoval Kirilov, který již propálil vše, co mu stálo v cestě.

O pouhé tři minuty později lovil Gibraltar merunu ze své sítě také počtvrté. Despodov zprava vyslal pas do šestnáctky, Stefanovovu hlavičku ještě stačil Coleing zastavit, jenže doklepnutí bulharského reprezentanta pak již přece bylo úspěšné. A v 81. minutě si vzal závěrečné slovo Petkov, jehož svým jemným obloučkem do vyloženého postavení šikovně uvolňoval Kirilov.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele