Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 2. kolo
05.06.2022 20:45 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Gruzínská reprezentace (© AFP)

Gruzie šokovala v Razgradu a domácí Bulharsko deklasovala vysoko 5:2

Hodně nečekaný průběh zažili fanoušci v Razgradu, kde se spíše očekávala vyrovnaná bitva od samého začátku až do konce, nicméně k vidění bylo hned sedm branek a vysoké vítězství Gruzie v poměru 5:2 se dá určitě považovat za velké překvapení. Hosté nasázeli všech pět branek během úvodních sedmdesáti minut a celkově si na konto připsali šesté vítězství ze sedmi předchozích utkání, naopak Bulharsko zůstává ve skupině bez jediné výhry.

Svěřenci trenéra Jasena Petrova nejprve remizovali v "balkánském" derby se Severní Makedonií (1:1) a nyní po jasné porážce klesli ve skupině 4 Ligy C na třetí pozici s jediným bodem na kontě, naopak Gruzínci jsou po úvodním skalpu trpaslíka z Gibraltaru (4:0) nadále stoprocentní a se šestí body drží vedoucí příčku o dva body před Severní Makedonií. Do tohoto nedělního střetnutí vstoupili naprosto skvěle a již ve 4. minutě vedli.

Po centru Chviči Kvaraccheliji si seběhl před hranicí brankového území důrazný Zurab Davitašvili a přesně umístěnou hlavičku poslal do levé šibenice. Sebevědomě hrající hosté přidali svou druhou branku krátce po odehrané půlhodině. Po akci na levém křídle vystřelil z mírného úhlu Azarov a jeho pokus nešťastně tečoval přímo k protější konstrukci bránící Andrea Hristov, gólman Mihajlov i přes dotyk nezabránil míči v cestě do sítě.

Výběr z Balkánského poloostrova postupně zvyšoval obrátky a zhruba pět minut po přestávce se dočkal kýženého snížení. Po pasu Turicova z pravé strany si udělal prostor mezi dvěma bránícími hráči Atanas Iliev a povedenou hlavičkou usměrnil balón k levé tyči. Gruzie rozhodla o svém drtivém vítězství v rozmezí 52. - 69. minuty, kdy skórovala hned třikrát. Dvoubrankový náskok jí nejprve vrátil Budu Zivzivadze.

Ten obdržel vynikající přihrávku do volného prostoru od Aburjanii a naprosto bezmocného Mihajlova překonal přízemní střelou doprostřed branky. Za dalších šest minut si ve vlastní šestnáctce nedovoleně počínal Turicov, který evidentně poslal k zemi Kvaraccheliju a právě faulovaný hráč se štěstím proměnil pokutový kop, jelikož po zemi zamířil doprostřed branky - 1:4.

Hosté však rozhodně nepolevovali v aktivitě a o jedenáct minut později dokonce přidali pátý zásah, neboť střídající Valeri Kazaišvili ani ne po dvou minutách strávených na trávníku dostal lahůdku před poloprázdnou branku od Mikautadzeho a z bezprostřední blízkosti ji nemohl minout. V 83. minutě alespoň zmírnil debakl Bulharska nově příchozí Ilijan Stefanov, jenž po hlavičce ze středu šestnáctky a zákroku brankáře Lorii dorazil míč do zcela odkrytého prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele