Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 2. kolo
06.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Poljud, Split

Reportáž

Adrien Rabiot (© AFP)

Obhájce titulu z Ligy národů nevyhrál ani napodruhé, Francie plichtila v Chorvatsku

Ani ve svém druhém utkání Ligy národů se Chorvatsko s Francií nedočkaly vítězství. Poté, co v prvním kole musely skousávat porážky, se ve vzájemném duelu rozešly remízou. Blíže sice byli k tříbodovému rezultátu hosté, jež se krátce po obrátce zásluhou Adriena Rabiota chopili těsného náskoku, avšak domácí sedm minut před koncem zareagovali Andrejem Kramaričem.

Domácí předvedli bezpochyby o dost lepší vystoupení než před pár dny proti Rakousku. Bylo vidět, že se chtějí ve Splitu před svými fanoušky revanšovat a v úvodních pasážích duelu byli o něco aktivnějším týmem. Stěží se sice mohla ujmout Majerova střela, ta letěla slabě pouze do zámezí, nicméně v 18. minutě se po uvolnění od Kovačiče ocitl v parádní šanci Budimir, jenž už mohl skórovat reálněji, kdyby se nedostal do těžšího úhlu a nenapálil jenom gólmana Maignana. Zhruba až po půlhodině hry se přitom poprvé ozvali také favorizovaní Les Bleus.

Diaby měl na pravé straně poměrně hodně prostoru, bylo pro něj dost důležité, že si nepočínal nijak zbrkle, počkal si, až mu do vápna sběhne Nkunku, který přehodil brankáře Livakoviče a rozvlnil síť. Jenže celou situaci přezkoumával VAR a jeho rozhodnutí bylo pro Francii velmi nepříznivé, jednalo se totiž o ofsajd, a tak se ani po této akci skóre směrem kupředu nehnulo.

Ve 39. minutě Francie zahrozila ještě jednou, znovu se jí přitom vyplatila spolupráce Diabyho a Nkunkua, tentokráte si oba hráči své role vyměnili a prvně jmenovaný vystřelil, Livakovič ho ovšem dokázal vychytat. Hosté se najednou začali v závěru půle dostávat do svého tempa, z dálky napřáhl dobře ve 40. minutě Tchouaméni a Livakovič měl zase plné ruce tvrdé dřiny.

A jak slušně zakončili obhájci prvenství Ligy národů první dějství, tak podobně zahájili i to druhé. V 52. minutě se ujali vedení, to když Ben Yedder vyslal do sprintu Rabiota, jehož již nestačil zastavit vracející se Juranovič, a Livakovič jeho zakončení na bližší tyčce nezachytil. Chorvatsko ztuha hledalo odpověď na nepříznivý stav, mohlo být navíc rádo, že v 76. minutě nezacílil přesně střídající Griezmann za záda Livakoviče, který jeho dělovku bravurně vyrazil.

Stále se tak Vatreni mohli propracovat k bodovému zisku, přičemž onen okamžik znamenající vyrovnání přišel na řadu v 80. minutě. Sučič sice ještě na Maignana nevyzrál, každopádně míč doputoval k nohám Kramariče, do něhož najednou zezadu drcnul bránící Clauss, takže arbitr Guida nařídil pokutový kop. Následně sice nastaly menší zmatky, do hry se vložil VAR, který koumal, zda se předtím Chorvaté nevystavili do ofsajdu, ale nic takového se nepotvrdilo, čili verdikt italského sudího platil. A penaltu pak úspěšně zužitkoval velezkušeně sám faulovaný.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele