Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 1. kolo
03.06.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Marko Arnautović (© AFP)

Rangnickův vyvedený debut: Jeho Rakousko venku o tři góly skolilo Chorvatsko

Hostující kouč Ralf Rangnick prožil opravdu dost povedenou premiéru na lavičce Rakouska. Ačkoli jeho mužstvo je v první skupině áčkové ligy pasováno do role outsidera, úvod do Ligy národů mu vyšel až nečekaně dobře a venku jasně předčilo Chorvatsko. To sice možná i bylo v prvním poločase přece o něco aktivnější, jenže koncovka byla jeho největším problémem.

Pokud se zahledíme i na druhý výsledek v rámci tohoto čtyřčlenného uskupení, zjistíme, že též ve Francii se konalo velké překvapení. Obhájce prvenství této soutěže totiž doma prohrál s Dánskem. A tak jsou po prvním kole na čele tabulky dva nečekaní lídři v podobě dánského a rakouského nároďáku, které se mimochodem o pár dnů později střetnou okamžitě proti sobě.

Přitom svěřenci trenéra Zlatka Daliče v prvním dějství vážně nepůsobili vyloženě špatně. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se měla konat jejich třígólová porážka. Asi nejnebezpečnějším hráčem celku z Balkánského poloostrova byl Pašalič, který v 19. minutě hlavičkoval ze slušné pozice po centru zleva od Brekala, pak se ve 25. minutě ocitl v možná ještě lepším postavení, jenže ani v jednom případě neuspěl. V tom prvém mířil mimo, v tom druhém ho na poslední dobrou vyblokoval obránce Wöber. Následně vypálil velmi solidně rovněž Kovačič společně s Kramaričem, nicméně jejich pokusy shodně polapil obecně velmi pozorný gólman Lindner.

Hosté se poprvé ozvali zásluhou Weimanna, a to ve 23. minutě, který si narovnával balón na svou levačku a technicky cílil na vzdálenější tyčku, o kousek ovšem soupeřovu bránu netrefil. Ve 41. minutě je každopádně již dostal na koně Arnautovic. Tomu totiž merunu ve středu pole dokázal i v těžkém obležení sklepnout Onisiwo, rakouský kapitán si nikým neatakovaný sběhl za pokutové území, odkud ji směroval přesně do spodního rohu branky. Všechny chorvatské snahy na srovnání poté setnuly úvodní pasáže druhé půle. Rakušané totiž udeřili ještě dvakrát.

U obou přesných zásahů asistoval, trochu netradičně, Wöber, jehož hlavní náplní práce jsou především obranné úkoly. V 54. minutě unikl bekovi Juranovičovi a předložil přihrávku na volného Gregoritsche, jenž pohotově skóroval, a v 57. minutě se po jeho podnikání posadil do gólových statistik také Sabitzer, jenž míč poslal na bližší tyč, kam se brankář Ivušič nenatáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele