Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 3. kolo
10.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Joachim Andersen a Mario Pašalić (© AFP)

Dánsko v Lize národů tentokráte šláplo vedle, Chorvatsko získalo premiérovou výhru

Dánsko po dvou vítězstvích na půdě Francie a Rakouska v Lize národů poprvé padlo. Mohlo si v souboji s Chorvatskem, které naopak po nepovedeném zápase s Rakušany a plichtě proti Francouzům uzmulo první tříbodový výsledek, lépe pojistit vedení v tabulce, jenže tentokráte za celých devadesát minut nevsítilo jediný gól. A hosty naopak rozradostnil Mario Pašalič.

Domácí zprvu působili aktivnějším dojmem, k zakončení se nejprve propracovali Cornelius a o pár chvil později také Maehle, nicméně ani jeden z nich neseřídil svoje mířidla správně. Ve 13. minutě se poprvé ozvali taktéž Chorvaté, pravačkou vypálil Oršič, avšak ani on nezamířil přesně. Bylo vidět, že hostům bezgólové skóre vyhovuje daleko více než jejich sokovi, ten se přece před vlastními fanoušky chtěl vytáhnout, a tak i nadále více útočil. Do poločasu ovšem zahrozil vlastně už jen jednou jedinkrát, a to ve 40. minutě, kdy Damsgaard za vápnem ťuknul balón ke Corneliusovi, jeho technické zakončení nicméně bravurně polapil brankář Livakovič.

Obrázek hry se zásadně nezměnil ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Dánsko se pokoušelo najít cestu za vedením, Chorvatsko stále vyčkávalo a snažilo se elimininovat co nejvíce šancí svého soupeře. A nutno říci, že se mu plnění těchto cílů docela solidně dařilo. Zhruba až po hodině hry se najednou začalo zdát, že Dánům dochází v ofenzívě nápady, a naopak Chorvaté směrem dopředu začali vystrkovat růžky. V 63. minutě ještě Modričův pokus pochytil gólman Schmeichel, jenž dokonce dokázal míč zkrotit tak, že ho udržel elegantně v rukavicích. V 69. minutě poté trestuhodně neskóroval Stanišič, jehož střelu vyblokoval do zámezí na poslední chvíli bránící Eriksen, každopádně rezultující rohový kop již přinesl klíčový okamžik tohoto utkání. Modrič ho rozehrál nakrátko s Kramaričem, následně merunu předal Brozovičovi, jenž v šestnáctce svým centrem našel opět aktivního Kramariče, ten hlavou protáhl jeho pas ještě blíže k bráně, od protihráče Höjbjerga se míč odrazil k Pašaličovi, který ho vsunul pod nohy Schmeichela. Dánsko pak marně hledalo odpověď na tohle inkasování, muselo se jednoduše smířit s finální prohrou, protože Vatreni pořád v defenzívě působili kompaktně a bezchybně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele