Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 6. kolo
25.09.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Radost hráčů Dánska (© AFP)

Dánsko skolilo Francii i podruhé, před první Chorvatsko se ale nevecpalo

Ani s dvanácti získanými body se Dánsku nepodařilo triumfovat v první skupině áčkové ligy, o jeden víc přece uzmulo za šest kol na své konto Chorvatsko, a tak se na závěrečný turnaj o celkový triumf nepodívá, přestože na závěr programu doma přetlačilo Francii. Ta měla jediné štěstí, že jeho přímý konkurent v boji o záchranu z Rakouska v souběžně hraném klání padl.

Obhájce prvenství loňského ročníku Ligy národů nemůže být se svým vystoupením nikterak spokojený. Všudy všeho získal na své konto za šest zápasů jediné vítězství, a to před pár dny nad posledními Rakušany, kterým definitivně stvrdil alespoň záchranu v Lize A. Rozhodně si ale barvil před startem této soutěže daleko lepší výsledky. Především v ofenzívě dost strádal, v průměru nezaznamenal ani jednu branku na zápas. A ani jednou neskóroval teď v Kodani.

Domácí o svém dalším skalpu evropského giganta, ten první se uskutečnil v červnu na Stade de France, rozhodli již během prvního poločasu. Ve 33. minutě Damsgaard vyslal centr do šestnáctky na hranici brankového území, tam si sběhl nikým nehlídaný Dolberg, který poté ve skluzu chytře zacílil do protipohybu brankáře Aréoly. A jen o šest minut později francouzský muž v rukavicích lovil míč ze své sítě podruhé, to když Delaney ve vápně přiťuknul merunu na Skova Olsena, který levačkou z voleje propálil hradbu těl před sebou, a to včetně Aréoly.

Už v první půli Francie nepůsobila nejzářnějším dojmem, přičemž ani po obrátce se do svého očekávaného tempo prostě nedostala. A mohla být ráda, že neinkasovala ještě z dalších šancí soupeře, třeba v 58. minutě, kdy se objevil ve velmi solidní pozici znovu aktivní Skov Olsen, na něhož Aréola tentokráte měl páky, nebo v 85. minutě, nebýt dalšího zákroku Aréola proti hlavičce Braithwaita. Snad jen Mbappé mohl v 67. minutě snižovat, v koncovce ale neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele