Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 4. kolo
13.06.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Andreas Skov Olsen (© AFP)

Dánsko si poradilo s Rakouskem i podruhé a udrželo tak vedení ve skupině

Severský výběr si po minulé domácí porážce s Chorvatskem (0:1) tentokráte spravil chuť proti houževnatému Rakousku a díky dvěma brankám v úvodním poločase nakonec zvítězil celkem snadno 2:0. V tabulce první skupiny A si proto upevnil vedoucí pozici s devíti body a dvě kola před koncem má jistotu, že nesestoupí, jelikož před poslední Francií si vytvořil nedostižný sedmibodový odstup. Rakušanům nyní patří třetí místo se čtyřmi body.

Mírný favorit tohoto nedělního utkání začal naprosto skvěle a do vedení se mohl dostat krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice pokutového území nebezpečně vypálil Cornelius a jeho nadějné střele k pravé tyči scházelo jen pár decimetrů. Neuběhlo však ani dalších pět minut a Dánsko přeci jen vedlo. Danso prohrál hlavičkový souboj s Jonasem Windem před hranicí vlastní šestnáctky a míče se na levé straně ujal rozběhnutý Mæhle.

Ten si počkal na vhodný okamžik a těsně před brankovou čarou oslovil svou nahrávkou právě volného Winda, jenž nechytatelně zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci. Domácí si v následujícím průběhu hlídali hubený náskok a navýšit ho dokázali zhruba deset minut před přestávkou. Wind vymyslel nahrávku z otočky pro Andrease Skova Olsena, jenž na pravém křídle zachoval chladnou hlavu a bezmocného brankáře Lindnera pokořil pohotovým obstřelem do levého dolního růžku.

Výběr vedený trenérem Kasperem Hjulmandem po změně stran nikam nespěchal a soustředil se hlavně na pozornou práci v defenzívě, svému rivalovi nedovolil prakticky nic. Naopak Rakušané začali hrát v závěrečné dvacetiminutovce na obrovské riziko a třetí inkasované trefa rozhodně visela ve vzduchu. Nejprve v 71. minutě zahrozil střídající Billing, který se opřel do balónu z osmnácti metrů a levou tyč minul ani ne o půl metru.

Za dalších devět minut stanul tváří v tvář proti Lindnerovi Højbjerg, ale svou přízemní střelou z mírného úhlu trefil jen jeho nohy a vybojoval rohový kop. Poslední velká možnost byla k vidění dvě minuty před vypršením základní hrací doby, neboť z dvaadvaceti metrů zkusil své štěstí Christian Eriksen a jeho skákavý kroucený pokus po téměř neviditelném zásahu Lindnera orazítkoval bližší tyč.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele