Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 3. kolo
11.06.2022 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Faerské ostrovy v důležité bitvě o záchranu udolali konkurenční Litvu 2:1

Litva nezlomila svou mizernou sérii ani na půdě Faerských ostrovů a i přes brzké vedení nakonec podlehla svému protivníkovi nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce první skupiny Ligy C tak zůstala na beznadějně posledním čtvrtém místě s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:10, naděje na přímou záchranu ve třetí výkonnostní skupině se jí tak výrazně vzdálila. Naopak domácí výběr poprvé bodoval a je třetí.

Diváci na stadionu v Tórshavnu se dočkali všech tří branek během prvního poločasu, po změně stran spíše sledovali nudnou podívanou bez vyložených možností. Přitom Litevci již po necelených šesti odehraných minutách vsítili důležitý vedoucí gól, kdy zkušený jednatřicetiletý záložník Fedor Černych využil propadlé zpětné přihrávky Lasickase téměř od brankové čáry a svým přízemním pokusem ze sedmí metrů neminul poloprázdnou branku.

"Ostrované" však nečekali s odpovědí příliš dlouho a přesně po dvaceti minutách hry srovnali stav z pokutového kopu. Barauskas ve vlastní šestnáctce evidentně stáhl k zemi Olsena, chorvatský rozhodčí Pajač mu okamžitě ukázal přímou žlutou kartu a bez jakýchkoli pochybností také ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Viljornur Davidsen a s naprostým přehledem zamířil do levého spodního růžku.

Domácí vsítili rozdílovou trefu v poslední minutě úvodního dějství. Na levé straně odvedl vynikající práci Olsen, jenž z levého křídla posunul balón až do středu hrací plochy před hranicí pokutového území, kde se do něj opřel Jakup Biskopstö Andreasen a jeho úchvatný razantní projektil skončil v síti s pomocí levé konstrukce. Hosté mohli po změně stran srovnat jen jednou, ale když prudkou hlavičku aktivního Černycha odvrátil do bezpečí dobře postavený Davidsen, tak se výsledek neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele