Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 2. kolo
07.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nervózní utkání v Tórshavnu nakonec ovládlo mírně favorizované Lucembursko

Reprezentace Lucemburska zvládla také svůj druhý zápas v tomto ročníku Ligy národů, a i když si nepočínala tak suverénně jako před pár dny v Litvě (2:0), tak nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. Jediný gól utkání vsítil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem Gerson Rodrigues z pokutového kopu. Domácí svému soupeři výrazně nahráli svou nedisciplinovaností, jelikož obdrželi hned dvě červené karty.

Lucemburčané tak zůstali na druhé příčce první skupiny Ligy C s plným počtem šesti bodů, za druhým Tureckem zaostávají jen vinou horšího skóre a právě s tímto protivníkem by si to měli rozdat o kýžený postup do Ligy B. Naopak ostrovní výběr nebodoval ani podruhé a pravděpodobně ho čeká náročná bitva o udržení s konkurenční Litvou. První poločas tohoto úterního duelu prakticky nic nenabídl, k vidění byl jen jeden střelecký pokus přímo na branku.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce a hosté jen marně nacházeli úspěšný recept na pozornou defenzívu soupeře. Teprve v polovině druhého poločasu přišel rozhodující zlom. René Joensen totiž ve vyložené brankové možnosti nedovoleně poslal k zemi unikajícího Olesena a irský rozhodčí Hennessy mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu.

O pár minut později si ve vlastním pokutovém území až příliš horlivě počínal smolař tohoto duelu Sølvi Vatnhamar a nešikovně podrazil Barreira, nařízenou penaltu pak s velkým přehledem proměnil tradiční exekutor Gerson Rodrigues. Naděje Faerských ostrovů na bodový zisk definitivně vzaly za své v 80. minutě, kdy právě Vatnhamar tvrdě atakoval Olesena a Hennessy ho za pomoci VAR taktéž vyloučil. Dvojnásobně oslabení domácí se následně už vůbec na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele