Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 6. kolo
25.09.2022 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Turecko (© AFP)

Faerské ostrovy se rozloučily s Ligou národů překvapivou výhrou nad Tureckem

Turecko ve svém závěrečném utkání letošního ročníku Ligy národů výrazně obměnilo základní sestavu a na půdě podceňovaných Faerských ostrovů nakonec prohrálo po výsledku 2:1. Vůbec první porážka mu však příliš vadit nemusí, neboť již po předchozí remíze s Lucemburskem (3:3) si zajistilo návrat do Ligy B. Tabulku první skupiny třetí výkonnostní kategorie ovládlo se ziskem třinácti bodů o dva body právě před druhým Lucemburskem.

Ostrovní výběr naopak zaznamenal své druhé vítězství ve skupině a s osmi body si s přehledem pohlídal třetí místo, které mu zaručuje pohodlnou záchranu v Lize C. Oba soupeři před tímto nedělním zápasem neměli o co hrát a na průběhu to bylo znát. První poločas téměř nic zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí pouze neuznaná branka Aktürkoğlua ze 41. minuty, který se nacházel v těsném ofsajdovém postavení.

Domácí po změně stran přeci jen přidali a o svém nečekaném úspěchu rozhodli dvěma trefami v úvodní čtvrthodině druhého dějství. Po šesti odehraných minutách je nejprve dostal do vedení jednatřicetiletý obránce švédského Helsingborgsu Viljornur Davidsen, jenž po přímém volném kopu Vatnhamara stál ve správnou chvíli na správném místě a s přehledem překonal bezmocného brankáře Bayindira.

Neuběhlo ani dalších osm minut a outsider se prosadil dokonce podruhé. Tentokráte měl přesnou mušku záložník belgického Waaslandu-Beveren Jóan Edmundsson, jelikož po finální pobídce Andreasena nezaváhal sám před tureckým strážcem. Svěřenci německého trenéra Stefana Kuntze se v následujícím průběhu spíše trápili. V 89. minutě sice snížili zásluhou střídajícího Serdara Gürlera, ale ve zbývajícím průběhu jim na další odpověď už nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
eL

Ty kráso hustý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele