Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 5. kolo
23.09.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Teemu Pukki (© AFP)

Finsko neudrželo proti Rumunsku jednogólový náskok a jeho záchrana se tedy odkládá

Finsko se sice v důležitém utkání o záchranu s Rumunskem brzy dostalo do vedení, ale krátce po změně stran o náskok přišlo a i přes závěrečný tlak už vítěznou branku nevstřelilo. Hosté si po remíze 1:1 ještě udrželi reálnou naději na udržení Ligy B, nicméně svou situaci stále nemají ve svých rukách. Pokud totiž Finové uspějí v pondělí v Černé Hoře, tak i přes případnou výhru nad dosud neporaženou Bosnou poputují do třetí výkonnostní kategorie.

Severský výběr nedokázal porazit Rumunsko ve třinácti vzájemných zápasech v řadě a nepovedlo se mu to ani na čtrnáctý pokus. Přitom do duelu v Helsinkách vstoupil skvěle a již po dvanácti odehraných minutách přetavil svou první větší možnost ve vedoucí trefu. Prosadit se dokázal tradiční kanonýr Teemu Pukki, jenž si po nahrávce Valakariho skvěle zpracoval míč před hranicí pokutového území a tvrdou ranou k pravé tyči překonal marně se natahujícího gólmana Radua.

Hosté od tohoto okamžiku přidali a srovnat mohli krátce po odehrané půlhodině, jenomže skákavý projektil Sorescua vytěsnil brankář Hrádecký na svou bližší tyč. O pár sekund později se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte orazítkoval břevno Florjn Tanase svým přetaženým centrem. Stejný hráč znovu zahrozil za další minutu, jenomže silnější levačkou minul prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Rumunsko pokračovalo v dobrém rozpoložení také ve druhém poločase a v 52. minutě se dočkalo zaslouženého vyrovnání. Po zpětné nahrávce Bancua se před hranicí brankového území zjevil aktivní Tanase a chytrou střelou překonal naprosto bezmocného Hrádeckého. Domácí sice přidali v závěrečné desetiminutovce, ale když Källman mířil z bezprostřední blízkosti o kousek vedle vzdálenější konstrukce a Ivanov hlavičkoval po rohovém kopu do jednoho z bránících hráčů, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele