Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 1, 1. kolo
03.06.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Andreas Cornelius (© AFP)

Střídající Cornelius vyloupil Stade de France, Francie doma nečekaně padla s Dánskem

Obhájce prvenství Ligy národů nevstoupil do v pořadí třetího ročníku této soutěže nikterak zdárně. Bez přítomnosti kouče Didiera Deschampse, který byl omluven pro rodinné důvody, doma nestačila Francie na Dánsko. Svěřenci trenéra Kaspera Hjulmanda dokázali zareagovat na úvodní gól Karima Benzemy, a to zásluhou dvou branek střídajícího Andrease Corneliuse.

Že Francouze rozhodně nečeká žádná jednoduchá práce, prokázala už 4. minuta, kdy se jejich protivník propracoval do své první vážnější příležitosti. Na pravé straně unikl Skov Olsen, od něj pak míč doputoval k brankovému území na Dolberga, jenž ho následně adresoval na zadní tyčku, kam si sběhl Maehle, avšak ten z blízkosti napálil smolně pouze brankovou konstrukci.

Ve 13. minutě se poprvé výrazněji ozývali taktéž domácí, to když Benzema ze středu hřiště uvolňoval napravo Kantého, ten balón svému spoluhráči vrátil do pokutového území, odtud pak letěla tvrdá dělovka směrem na bránu, ta však, naštěstí pro Dány, trefila stojícího stopera Vestergaarda. V 15. minutě se dokonce zadařilo Benzemovi rozvlnit síť poté, co ho ve vápně pobídl Mbappé, tenhle přesný zásah ale nemohl být uznaný pro ofsajd prvně jmenovaného.

Až po půlhodině hry se snažil s bezgólovým stavem něco udělat i Mbappé, další nebezpečná ofenzivní zbraň Les Bleus, nicméně s jeho pokusem neměl gólman Schmeichel větší potíže. A protože až do přestávky oba celky v útoku vážně nijak nezazářily, skóre se směrem kupředu pohnout v podstatě nemohlo. O všem důležitém tedy nakonec rozhodoval až druhý poločas.

Ve 48. minutě se mohla ujmout vedení Francie po akci Nkunkua, který posunul merunu ke Kantému, ten hned v pokutovém území vyhledal Benzemu, jenž přetlačil v souboji strážce Wasse, z blízkosti pak mohl ohrožovat Schmeichela, ten si každopádně s jeho šancí ještě pro tuto chvíli poradil. V 51. minutě už ale kapituloval. Benzema si přiťuknul míč s Nkunkuem, následně v šestnáctce umně a účelně zakličkoval a z vyloženého postavení elegantně zacílil.

Dánsko před sebou mělo ještě dostatek času, aby s negativním průběžným výsledkem něco podniklo, a udělalo ve finále moc dobře, že se nevzdalo. Po tomhle inkasování se mu kolena nepodlomila, lépe řečeno rozhodně ne náhradníkovi Corneliusovi. V 68. minutě zaznamenali hosté vyrovnání, poněvadž Cornelius využil snadno přesného obloučku od Höjbjerga, a v 88. minutě strhl výhru na stranu svého týmu, jelikož i z těžkého úhlu zamířil parádně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele