Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 5. kolo
23.09.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Giacomo Raspadori (© AFP)

Anglie se v Lize národů loučí s áčkovým levelem! Sestup jí zpečetil nezdar v Itálii

Takovou mizérii na Ostrovech opravdu dost dlouho nepamatují. Na tenhle ročník Ligy národů rozhodně nebude Anglie vzpomínat v dobrém, protože ani na pátý pokus neuzmula vítězství, ba co hůře, proti Itálii si zapsala na své konto v rámci této soutěže již svou třetí porážku, takže se s áčkovou úrovní pro další období rozloučila. Jediný gól duelu zařídil Giacomo Raspadori.

Sestup potkal The Three Lions v podstatě zcela logicky. Pořád se dá stěží odhadovat, kam se poděl jejich solidní ofenzivní potenciál, vždyť doposud zaznamenali jediný přesný zásah ve všech pěti zápasech od červnového období. Ani v Miláně neuměli vsítit byť jedinou branku. Naopak Gli Azzurri mohou být s konečným výsledkem nadmíru spokojení, posunuli se totiž na druhé místo tabulky a živí naději na postup na závěrečný turnaj Ligy národů. Musejí však na závěr bezpodmínečně porazit venku velké překvapení třetí skupiny Ligy A, a to vedoucí Maďarsko, které v souběžně hraném mači v Lipsku vyloupilo všechny body na úkor Němců.

První poločas na San Siru ještě žádný důležitý okamžik nenabídl. V 5. minutě mohli pohnout skórem kupředu Italové, to když Dimarco od levé lajny vyslal centr na zadní tyčku, kde našel Scamaccu, jeho hlavičku každopádně zlikvidoval brankář Pope. Ve 42. minutě naopak hodlali rozvlnit síť Angličané, a to díky Kaneovi, který se dostal středem pole do rychlého brejku, ale následné zakončení ze střední vzdálenosti pouze přeletělo bránu, kterou chránil Donnarumma.

Ve 49. minutě měli hosté k dispozici standardku z vážně velmi výhodného postavení, exekuce se chopil James, spíše nicméně měl přenechat zahrávání někomu jinému, poněvadž jeho střela nesnesla ani méně přísné parametry. V 57. minutě se naopak pořádně ozvali domácí, jenomže i kdyby Barella dokázal úspěšně cílit, jeho trefa by kvůli předchozímu ofsajdu Dimarca stejně neplatila. V 68. minutě na každý pád Itálie zasadila svému protivníkovi klíčový úder. Bonucci vyslal dlouhý pas dopředu, ve vápně si míč umně zpracoval Raspadori, a jelikož měl poměrně dostatek času na narovnání balónu na pravačku, učinil tak, a zamířil tvrdě na vzdálenější tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele