Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 1. kolo
04.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Joshua Kimmich (© AFP)

Itálie po zlepšeném výkonu vybojovala remízu se silným Německem

Squadra azzurra se dokázala oklepat z neúspěšného středečního souboje s Argentinou (0:3) a nyní v domácím prostředí zaskočila ambiciózní Německo, se kterým nakonec uhrála nerozhodný výsledek v poměru 1:1. Domácí výběr se dostal do vedení zhruba dvacet minut před koncem, nicméně hosté kontrolovali okamžitou vyrovnávací trefou Joshuy Kimmicha a pod vedením trenéra Hansiho Flicka tak neprohráli ani v desátém utkání za sebou.

Úvod zápasu nic zajímavého nepřinesl a oba soupeři se spíše navzájem oťukávali, přesně po odehrané čtvrthodině mohlo jít z ničeho nic do vedení Německo. Krásnou individuální akci předvedl Gnabry a zjevil se až před brankářem Donnarummou, který se však překvapit nenechal a proti razantní střele vytáhl parádní reflexivní zákrok. Italové si vytvořili první obrovskou možnost ke skórování deset minut před přestávkou.

Z dobrých dvaadvaceti metrů totiž vypálil Scamacca a jeho nadějný křižný pokus orazítkoval protější konstrukci. Vzápětí byl na opačné straně znovu vidět Gnabry, ale tentokráte po skvělém sklepnutí od Wernera mířil příliš vysoko. Tempo hry rozhodně neopadlo ani po změně stran a ve 47. minutě se zkusil prosadit velice aktivní Scamacca, ovšem jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla.

Stejný hráč znovu zahrozil za dalších šest minut, když po pasu z křídla v podání Florenziho vystřihl perfektní nůžky, avšak mířil jen doprostřed branky, kde úspěšně zasáhl připravený gólman Neuer. Za další dvě minuty napřáhl z pravého rohu pokutového území Politano a jeho technický pokus proletěl jen o decimetry vedle vzdálenější šibenice. Parta okolo kouče Roberta Manciniho se přeci jen prosadila v 70. minutě.

Na pravém křídle odvedl vynikající práci Gnonto a svým brilantním centrem našel u protější tyče zcela zapomenutého Lorenza Pellegriniho, jenž z bezprostřední blízkosti nemohl minout prázdnou branku. Němci od tohoto okamžiku tradičně přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a o tři minuty později bleskově srovnali krok. Hofmann se svým pasem snažil najít Wernera, od jehož zad se odrazil balón přímo na kopačku Kimmicha a ten ho chladnokrevně z první usměrnil přímo k levé tyči.

Hosté dokonce mohli otočit vývoj tohoto sobotního šlágru čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenomže Donnarumma se fantasticky vytáhl proti střelám Gündogana i Kimmicha. Italové již v úterý přivítají podceňované Maďarsko, Německo se v pikantním souboji v Mnichově střetne s Anglií.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele