Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 3, 1. kolo
03.06.2022 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Reprezentace Kazachstánu (© AFP)

Aimbetov dvěma góly přisoudil Kazachstánu výhru nad Ázerbájdžánem

Kazachstán po úspěšně dokončené baráži v Lize národů zvládl vstup do nového ročníku této soutěže a díky dvěma přesným zásahům Abata Aimbetova porazil doma Ázerbájdžán. První ostrá premiéra na kazašské lavičce novému domácímu kouči Magomedovi Adijevovi vyšla se vší parádou. Naopak jeho protějšek Gianni De Biasi nezářil, jeho tým ani jednou neskóroval.

První poločas s sebou ještě žádnou změnu skóre nepřinesl, asi to nejdůležitější se událo krátce po půlhodině hry, kdy se nejprve k tvrdé střele zpoza šestnáctky propracoval Dadašov, avšak jeho pokus bravurně zlikvidoval pozorný domácí gólman Šackyj. A o pár chvil později mohl Ázerbájdžán udeřit gólově znovu. Mahmudov svým pasem uvolnil do vápna Salahlyho, ten se nicméně ocitl v příliš ostrém úhlu, a tak z blízkosti ani on na vyběhnuvšího Šackého nevyzrál.

O všem podstatném se zkrátka rozhodovalo až po přestávce. Kazachstánu daleko lépe vyšel začátek druhého dějství, během úvodních dvanácti minut proměnil dvě ze svých příležitostí a jeho soupeř již na nepříznivý stav zareagovat nedokázal. A hlavní roli sehrál Aimbetov, který se o oba přesné zásahy postaral.

V 50. minutě napřáhl svou pravačkou z dálky a jeho dělové zakončení, tečované bránícím Hagverdim, zapadlo parádně pod břevno, přičemž stěží brankář Mähämmädälijev mohl nepříjemně plachtící míč zachytit. Domácí se následně dostali na koně a vítězství pak ještě stvrdili v 57. minutě, Aimbetov jemný oblouček Tagybergena doklepl do sítě. A byť původně gól neplatil kvůli ofsajdu, VAR potvrdil, že vše nakonec bylo v pořádku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele