Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Kosovo si pojistilo druhou příčku v tabulce, lépe zvládlo přestřelku se Severním Irskem

Po porážce s Řeckem si Kosovo zlepšilo náladu a ve svém druhém střetnutí před vlastními fanoušky přetlačilo Severní Irsko. To tak protáhlo sérii bez vítězství v rámci Ligy národů už na třináct případů v řadě, přičemž z Prištiny si dokonce neodvezlo ani bod. Aktuálně se tak jeví situace silně v jeho neprospěch, evidentně totiž bude bojovat jen o udržení se s Kyprem.

Začátek tohoto utkání daleko lépe vyšel Kosovu, které se během úvodních devatenácti minut ujalo hned dvoubrankového vedení. V 8. minutě nařídil sudí Kehlet v jeho prospěch penaltu, to když na hranici vlastní šestnáctky bránící Davis netrefil ve skluzu míč, ale, bohužel pro něj, fauloval pouze útočícího Rashicu. Na pokutovou značku si poté balón postavil Muriqi, a byť brankář Peacock-Farrell vystihl směr jeho střely, v cestě do brány k jeho tyčce ji nezastavil.

Severní Irsko se sice jaksi probudilo, mohlo srovnat zásluhou Jonnyho Evanse nebo Ballarda, avšak ani jeden z nich neseřídil svoje mířidla správně, a naopak na druhé straně domácí znovu potvrdili, jak produktivní umějí být. Kastrati u lajny strčil merunu na Rashicu, ten se elegantní kličkou zbavil soupeřova krajního záložníka McMenamina, vyslal centr na hranici brankového území, kam si seběhl Bytyqi, a ten z voleje nasměroval svou dělovku bez potíží za Peacocka-Farrella.

Zdálo se, že duel má celek z Balkánského poloostrova pod vlastní kontrolou, jenže vize hodně pokazil závěr prvního poločasu. Severní Irové se totiž dostali svému konkurentovi na dostřel, jelikož Spencerův jemný oblouček zprava na zadní tyči zužitkoval hlavičkující Lavery, který doslova a do písmene balón dotlačil za brankovou čáru, přitom málem roztrhl brankovou síť.

Jestliže však hosté o pauze střádali plány na případné vyrovnání, pak začátek druhého dějství jim ukázal, že splnit je bude nesmírně složitě. Domácím se zdařilo gólově potřetí udeřit. Na střeleckou listinu se přitom znovu uvedl Muriqi, doklepával do prázdné branky míč po pasu od Kastratiho, který k němu ještě lehce tečoval vracející se Brown. Celek z Ostrovů se stačil revanšovat již pouze snížením stavu v 83. minutě, Thompson ze standardní situace vybídl ve vápně Ballarda, jenž předskočil v souboji stopera Kryeziua a hlavou cílil přesně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele