Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 2, 5. kolo
24.09.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
AEK Arena, Larnaka

Reportáž

Řecko v Lize národů poprvé ztratilo i inkasovalo, venku nestačilo na Kypr

Opravdu v pravý čas zabral Kypr, který uzmul v Lize národů svoje první vítězství, a to velmi překvapivě nad doposud bodově stoprocentním Řeckem. Nový trenér Temur Kecbaia prožil velmi úspěšný debut na domácí lavičce a připravil zároveň první zásadní nezdar pro svého soupeře Guse Poyeta, jenž do této doby na hostující střídačce nenašel v mistráku přemožitele.

Do první větší šance se propracovali hosté, to když Tsimikas z levé strany přetáhl svůj pas na zadní tyčku, tam našel Masourase, který míč sklepl pro Douvikase, ten se ocitl ve vyloženém postavení, avšak z blízkosti v koncovce hlavou trestuhodně selhal. A naopak v 18. minutě se domácí okamžitě radovali z branky, jakmile se do slušnější možnosti propracovali oni. Moc povedenou kolmici vyprodukoval Kastanos a naběhnuvší Tzionis z ní vytěžil přesnou střelu.

Řekové žádnou odpověď na inkasování nenašli, ač třeba v 63. minutě zakončoval nebezpečně Fountas a gólman Panayi jeho dělovku s vypětím všech sil vyblokoval do svého břevna. V 72. minutě se Panayi činil ještě jednou, úspěšně vytěsnil pokus z úhlu od Ioannidise. Jinak ovšem Kypr působil v obraně velmi kompaktně, čili těsné vedení nakonec udržel až do konce duelu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele