Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 1. kolo
03.06.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Moldavsko na úvod letošního ročníku Ligy národů uspělo v Lichtenštejnsku

Páteční zápas nejnižší Ligy D měl mírného favorita, který nakonec potvrdil papírové předpoklady a hlavně díky proměněné penaltě hned na začátku zápasu zvítězil ve Vaduzu po výsledku 2:0. Moldavsko tak vykročilo za postupem do Ligy C tou správnou nohou, navíc na výhru čekalo dlouhé tři roky. Domácí po celý průběh nepředvedli směrem dopředu téměř nic a za devadesát minut vystřelili jen jednou mezi tři tyče.

Lichtenštejnsko tak pokračuje ve velmi tristní bilanci, protože poslední vítězství zaznamenalo v roce 2020, a i nyní za svým houževnatým protivníkem přeci jen zaostávalo. Asi nejdůležitější okamžik tohoto pátečního utkání byl k vidění po necelých pěti odehraných minutách, kdy Wolfinger až příliš horlivě atakoval Caimacova a gruzínský rozhodčí Kruašvili bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Ion Nicolaescu a brankáři Büchelovi nedal žádnou šanci na úspěch. Hosté si od tohoto okamžiku hlídali těsný náskok a svého soupeře k ničemu nebezpečnému nepouštěli. Naopak zhruba deset minut po výměně stran skórovali podruhé, ale jejich branka nakonec neplatila po zásahu videorozhodčího.

Domácí se v následujících minutách snažili s výsledkem něco udělat, ovšem jejich akcím chyběla finální fáze a gólmana Raileana prakticky nezaměstnali až do závěrečného hvizdu. Naopak v nastaveném čase inkasovali druhou rozhodující branku, kterou vsítil Vadim Bolohan po parádním pasu Armașe. Moldavsko již v pondělí zavítá na půdu trpaslíka z Andorry, Lichtenštejnsko se pokusí překvapit v Lotyšsku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele