Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 1. kolo
03.06.2022 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lotyšsko vstoupilo do Ligy národů snadnou výhrou nad Andorrou

Reprezentace Lotyšska potvrdila vzrůstající tendenci a nyní v domácím prostředí dokázala porazit jednoho z největších outsiderů evropské části Andorru po výsledku 3:0. Díky tomu celkově neprohrála již popáté za sebou a vykročila tou správnou nohou za vytouženým postupem do Ligy C. Její vítězství režíroval útočník nizozemského Cambuuru Roberts Uldrikis, jenž brzy otevřel skóre a svůj druhý gól přidal necelou čtvrthodinu před koncem.

Hosté přitom po herní stránce nezaostávali a celkově dokonce vyprodukovali i více střeleckých pokusů, nicméně jejich protivník byl stoprocentně produktivní, jelikož všechny tři pokusy směřující mezi tři tyče skončily v síti. Domácí favorit se dostal do vedení již po necelých deseti odehraných minutách ze své první velké příležitosti, když Uldrikis zužitkoval skvěle zahranou standardní situaci od Savaļniekse a prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného gólmana Josepa Gómese.

Hosté od tohoto okamžiku přidali a do konce prvního poločasu si vytvořili hned dvě obrovské možnosti na vyrovnání, jenže Chus Rubio nejprve pálil z nadějné pozice do břevna a poté neuspěl se svým přímým volným kopem ani Marc García. Ve druhém poločase hrálo Lotyšsko ofenzivněji, avšak své šance neproměňovalo a na pozorného Gómese dlouho nemohlo vyzrát. Teprve v 77. minutě měl podruhé přenou mušku trpělivě hrající Uldrikis.

I v tomto případě obdržel finální nahrávku v podání Savaļniekse a svou skákavou ránu usměrnil přímo k tyči. Neuběhlo ani dalších osm minut a o osudu tohoto pátečního utkání bylo definitivně rozhodnuto, neboť polský rozhodčí Musial nařídil po přezkoumání videa pokutový kop za nedovolený zákrok Alavedry na střídajícího Jaunzemse. Nabídnutou penaltou nepohrdl zkušený záložník Janis Ikaunieks, který nekompromisně poslal Gómese na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele