Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 2. kolo
06.06.2022 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko znovu nezářilo, i přesto zdolalo Lichtenštejnsko 1:0

Reprezentace Lotyšska se v tomto ročníku Ligy národů pokusí postoupit do vyšší Ligy C a zatím směřuje za svým cílem, jelikož zvládla i svůj druhý zápas. Při úvodní výhře nad Andorrou sice nebyla lepší, ale i přesto zvítězila hladce v poměru 3:0. Tentokráte po herní stránce jasně dominovala nad Lichtenštejnskem, ovšem dlouho nemohla překonat jeho obrannou hráz a o úspěchu rozhodl až dvacet minut před koncem Arturs Zjuzins.

Domácí tak neprohráli na mezinárodní scéně už pošesté v řadě a vyhoupli se do čela první skupiny se ziskem šesti bodů o dva body před druhé Moldavsko, hosté klesli na poslední čtvrtou příčku s nulovým bodovým ziskem. Svěřenci trenéra Dainise Kazakevičse se od samého začátku neustále pohybovali na útočné polovině protivníka a obléhali jeho pokutové území, ale na pozornou defenzívu ne a ne najít úspěšný recept.

I přes jasnou převahu Lotyšska dokázal poprvé rozvlnit síť outsider z Lichtenštejnska, nicméně vstřelený gól Meiera po necelé odehrané půlhodině neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, dosavadní největší možnost neproměnil dvougólový střelec z utkání s Andorrou Uldrikis. Ten stanul zcela sám před gólmanem Büchelem, jenomže balón mu na poslední chvíli utekl z kopačky.

Rozhodující okamžik se zrodil v 73. minutě. Po ráně střídajícího Krollise a zákroku Büchela se dostal k dorážce právě zakončující Zjuzins a snadno rozvlnil síť. Chorvatský rozhodčí Zebec nejprve tuto trefu neuznal vinou ofsajdu, avšak po konzultaci s VAR své rozhodnutí změnil a ukázal směrem ke středovému kruhu. Poté již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Lotyšsko v pátek zavítá do Moldavska a Lichtenštejnsko pro změnu do Andorry.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele