Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 1, 3. kolo
11.06.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hakan Çalhanoğlu (© AFP)

Turecko zvládlo i bitvu o přímé první místo ve skupině a je jednou nohou v Lize B

Favorizované Turecko po svém smolném sestupu do Ligy C zatím naplňuje papírové předpoklady a nyní po dalším pohodlném vítězství v Lucembursku má velmi blízko k tomu, aby se vrátilo do druhé výkonnostní kategorie. V souboji dvou prozatím stoprocentních týmu vsítilo na půdě svého úhlavního konkurenta dvě branky a s plným počtem devíti bodů je suverénně ve vedení první skupiny o tři body právě před svým sobotním rivalem.

Hosté navíc ani ve svém třetím zápase tohoto ročníku Ligy národů neinkasovali a mohou se chlubit úctyhodným skóre 12:0. Domácí celek naopak nenavázal na předchozí dvě výhry a svou neprůstřelnost neprodloužil, tentokráte za svým soupeřem zaostával a za celých devadesát minut nevystřelil ani jednou mezi tři tyče. Hosté začali zostra od samého začátku a během úvodní čtvrthodiny si vytvořili hned dvě skvělé příležitosti ke skórování.

Nejprve po pasu z pravého křídla nebezpečně hlavičkoval Söyüncü a brankář Moris měl co dělat, aby vytáhl balón z pod břevna nad svou branku. Neuběhly ani další čtyři minuty a v další šanci se ocitl Dervişoğlu, jenž po kolmici Çelika nenasměroval balón do sítě z hodně ostrého úhlu. Asi nejdůležitější moment tohoto střetnutí se zrodil zhruba deset minut před přestávkou.

Po rohovém kopu Hakana Çalhanoğlua a hlavičce Söyüncüa zahrál až příliš vysoko rukou Barreiro a portugalský rozhodčí António Nobre bez váhání ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil tradiční exekutor Çalhanoğlu a s naprostým přehledem zamířil přímo do levého spodního růžku.

Hosté tlačili také po změně stran a Moris si připsal na konto několik fantastických zákroků, nicméně necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval druhý rozhodující zásah, když Serdar Dursun obral o míč Carlsona z hranice šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele