Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 6. kolo
26.09.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Federico Dimarco (© AFP)

Itálie porazila Maďarsko i podruhé a zahraje si v Lize národů Final Four

Velká senzace v Lize národů se nakonec nekonala. Maďarsko totiž klíčový souboj proti Itálii nezvládlo, doma prohrálo a přenechalo svou první pozici právě svému soupeři, který se tak na úkor něho podívá na finálový turnaj této soutěže. Za své celkové vystoupení během června a září se však Magyarok určitě nemusejí stydět, v tvrdé konkurenci si počínali více než slušně.

Dva body dělily oba celky před tímto posledním kláním skupinové fáze. Italové prostě museli svého protivníka skolit, podobně jako v létě v Ceseně, aby mohli ještě poskočit na první místo v tabulce, zatímco domácím stačilo uzmout pouze plichtu, která by jim zaručila účast ve Final Four. Nakonec se onen úspěšný scénář naplnil ve prospěch Gli Azzurri, jež dvakrát skórovali, a naopak v obraně fungovali natolik dobře, že se Maďaři žádného přesného zásahu nedočkali.

V 5. minutě vznikl vážně velký závar před domácí brankou, poněvadž centr z pravé strany od Cristanteho nedokázal gólman Gulácsi udržet ve svých rukavic, míč mu trestuhodně zapadl za jeho záda a směřoval za brankovou čáru, naštěstí pro něj ale přispěchal s obranným zákrokem At. Szalai, který vykopl balón do bezpečí před dotírajícím Bonuccim. Ve 27. minutě se už ale již další chyba Maďarsku krutě nevyplatila. Gnonto dobře odhadl, kam že bude míč přihrávat jeho protihráč Nagy, dostal se do souboje s Gulácsim, který merunu nedostal pod kontrolu, a následně se k němu propracoval Raspadori, jenž pak neměl jediný problém přesně zaúřadovat.

Domácí žádnou adekvátní odpověď až do konce utkání na tohle inkasování nenašli. Mohli být rádi, že se ve 31. minutě nezapsal na listinu střelců Di Lorenzo, jehož střela doputovala těsně do zámezí, každopádně v 52. minutě Itálie definitivě zpečetila svoje vítězství. Barella uvolnil do šestnáctky Cristanteho, ten svou přihrávkou pobídl na zadní tyči sbíhajícího si Dimarca, a ten i v pádu dokázal svůj pokus nasměrovat z blízkosti Gulácsiho, jenž neměl šanci reagovat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
FOKER

1:1

Reagovat
deporpepa

1:3

Reagovat
ACSeRw!n

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele