Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 2, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Estonsko díky gólu v nastavení udolalo konkurenční Maltu 2:1

Výběr z Pobaltí zvládl zřejmě rozhodující bitvu o postup do Ligy C na půdě Malty a po výhře 2:1 zůstává stoprocentní ve druhé skupině Ligy D. Estonci po nezvládnuté březnové baráži s Kyprem sestoupili do nejnižší výkonnostní kategorie a v tříčlenném složení byli považováni za největší kandidáty na prvenství, což zatím potvrzují. O jejich úspěchu na stadionu Ta' Qali rozhodl zkušený útočník Henri Anier gólem ve čtvrté nastavené minutě.

Oba dva čtvrteční soupeři ve svém úvodním utkání tohoto ročníku Ligy národů porazili San Marino ve shodném poměru 2:0 a nyní spolu sehráli vyrovnaný duel, nicméně štěstí nakonec přálo svěřencům švýcarského trenéra Thomase Häberliho. Domácí přitom začali lépe a do vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině z pokutového kopu, který nařídil skotský rozhodčí Madden po přezkoumání videa za hraní rukou v podání Tenisteho.

Nicméně při exekuci penalty selhal Teddy Teuma, jehož přízemní střelu k levé tyči nadvakrát zlikvidoval famózní gólman Hein. Hosty tento moment nabudil a krátce po dvaceti odehraných minutách šli do vedení. Po pobídce Soometse napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů Konstantin Vassiljev a svůj skákavý přízemní projektil usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Domácí reprezentace srovnala v 56. minutě.

Jurgen Degabriele zakroutil balón z rohového kopu z levé strany přímo na branku a Heinovi nevyšel pokus o vyboxování balónu, naopak si ho smolně srazil do vlastní sítě. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil za nerozhodného stavu Anier. Ten využil fantastické práce střídajícího Zenjova, jenž na levém křídle nejprve obral o míč kapitána Borga, vzápětí obešel i brankáře Bonella a nakonec přihrál zcela volnému jednatřicetiletému forvardovi, který zcela prázdnou branku již nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele