Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 2, 4. kolo
12.06.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Malta přehrála San Marino i podruhé a minimálně si zajistila druhé místo

Hráči Malty vstupovali do utkání s podceňovaným San Marinem se dvěma cíli - kromě očekávaného vítězství totiž chtěli uctít památku nedávno zesnulého manažera Marka Piscopa, který ve svých dvaapadesáti letech zemřel v pátek po dlouhé nemoci. To se jim nakonec povedlo, jelikož rozdílovou trefu vsítili pět minut po změně stran a po výhře 1:0 je tak jasné, že ve druhé skupině Ligy D neskončí hůře než druzí.

Naopak hosté znovu vyšli naprázdno a opět nedali jediný gól, před závěrečným zářijovým zápasem již v žádném případě nemohou opustit poslední třetí místo. Úvodní dvacetiminutovka nic nebezpečného nepřinesla, teprve poté se domácí favorit začal dostávat do tempa. V první solidní možnosti se zjevil Camenzuli, ale jeho volej z dvanácti metrů minul vzdálenější konstrukci zhruba o půl metru.

Po necelé odehrané půlhodině přihrával z pravého křídla Teuma a osamocený Montebello okamžitě vypálil, avšak jeho projektil zaplachtil nad horní tyčku. Rozhodující okamžik tohoto nedělního vystoupení se zrodil v 50. minutě. Vítězství Malty zařídil osmadvacetiletý obránce Zach Muscat, jenž si naběhl na parádní pas z levé strany od Camenzuliho a z hranice brankového území nechytatelně zavěsil "rybičkou" k bližší konstrukci.

Domácí podruhé rozvlnili síť krátce po odehrané hodině, ale dorážka Montebella neplatila po zásahu VARu kvůli nesmírně těsnému ofsajdovému postavení. San Marino si vytvořilo svou největší příležitost zhruba v polovině druhého dějství, jenomže skákavý přízemní pokus D'Addaria z dobrých třiceti metrů narazil jen do pravé konstrukce a pak skončil v zámezí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele