Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga D - skupina 1, 4. kolo
14.06.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Moldavsko v odvetě přehrálo Andorru a upevnilo si druhé místo ve skupině

Hráči Moldavska zvládli důležité utkání s konkurenční Andorrou a díky dvěma proměněným penaltám nakonec udolali svého houževnatého protivníka nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce první skupiny Ligy D si udrželi druhé místo se sedmi body a zachovali si alespoň teoretickou naději na postup do Ligy C, i když za stoprocentním Lotyšskem zaostávají o propastných pět bodů. Andořané jsou stále třetí se čtyřmi body a postoupit již nemohou.

Jeden z největších trpaslíků evropské části totiž zvítězil v dosavadních čtyřech duelech jen jednou a na výběr z východu Evropy má manko nedostižných osmi bodů. Svěřenci trenéra Sergheie Cleșcenca vstoupili do tohoto pátečního střetnutí o něco lépe a za svým vítězstvím po sedmi předchozích neúspěších na vlastní půdě vykročili tou správnou nohou krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kdy proměnili první pokutový kop.

Dánský rozhodčí Kjærsgaard-Andersen ho nařídil po přezkoumání videozáznamu za nedovolený zákrok Jordiho Rubia na Jardana a svůj premiérový zásah na reprezentační scéně vsítil čtyřiadvacetiletý útočník chorvatského klubu Slaven Belupo Mihail Caimacov, když brankáře Álvareze poslal na opačnou stranu. Hosté se však v žádném případě nehodlali vzdát a v poslední možnou chvíli první půle srovnali stav.

Ve čtvrté nastavené minutě měl přesnou mušku Marcio Vieira, který díky perfektní finální nahrávce od Cucua rozvlnil síť a ve svých sedmatřiceti letech taktéž zaznamenal vůbec první zásah v národním dresu. Domácí rozhodli o svém úspěchu pět minut po změně stran. Marc García totiž nešikovně atakoval Moțpana a Kjærsgaard-Andersen opět neměl jinou možnost, než nařídit druhou penaltu v tomto zápase.

K ní se tentokráte postavil Ion Nicolaescu a ani on nedal Álvarezovi žádnou naději na úspěšný zákrok. Andorra se v zbývajícím průběhu snažila hrozit hlavně z rychlých protiútoků, jenomže až do závěrečného hvizdu žádný nevyužila a z Kišiněva proto odjíždí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele