Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 4, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Norsko v Lize národů poprvé ztratilo, doma překvapivě remizovalo se Slovinskem

Asi nejslabší první poločas v rámci tohoto reprezentační cyklu vykázalo Norsko, které přišlo v nynějším souboji se Slovinskem a svou stoprocentní bilanci po dvou kolech. A ačkoli v tom druhém nastalo v jeho podání zásadní zlepšení, bezgólové skóre se směrem kupředu nehnulo, a to i přesto, že jeho konkurent si musel od 63. minuty poradit na hrací ploše v deseti hráčích.

Hosté už od úvodních pasáží zápasu jasně potvrzovali, že jsou po dvou předchozích špatných vystoupeních proti Švédsku a Srbsku dostatečně motivovaní, aby teď uhráli lepší výsledek, a aktuálnímu lídrovi skupiny velmi dobře konkurovali. V 5. minutě svou hlavičku mezi tři tyče neusměrnil Brekalo, ve 32. minutě neseřídil svoje mířidla nejlépe Kurtić, který zacílil jen nad soupeřovo břevno. Každopádně ve 36. minutě musel být již domácí brankář Nyland ve velké pohotovosti, nebezpečně blízko se u něj ocitl Celar, který ovšem míč za jeho záda nedotlačil.

Norsko se poprvé zásadněji ozvalo až ve 43. minutě a Kingovi se dokonce podařilo rozvlnit síť střelou na vzdálenější tyčku, nicméně radost mu pokazil VAR, který jeho trefu neuznal pro ofsajd. Ve druhém dějství si domácí zahráli skoro po celou třetinu utkání přesilovku, červenou kartu vyfasoval Blažić poté, co zmařil zjevnou brankovou možnost Hålandovi, nicméně ani tenhle moment zkrátka nakonec skandinávskému výběru nepomohl k nějaké vstřelené brance.

Paradoxně přitom možná působil nebezpečněji už krátce po obrátce, ještě když byl jeho rival v plné palbě, Håland však ve 47. minutě nevyzrál hlavičkou na gólmana Oblaka, ve 48. minutě nerealizoval úspěšně svoje nůžky a v 55. minutě se mu zavčasu vrhl pod nohy Oblak. Během přesilovky měl největší možnost na skórování Ødegaard, z přímáku ale trefil břevno, přičemž v nastavení zase zuřil Håland, že ani jednu ze svých dvou příležitostí neproměnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele