Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 4, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost belgických reprezentantů (© AFP)

Belgie zdolala Polsko i v odvetě a osamostatnila se na druhém místě tabulky

Belgie se dokázala oklepat z překvapivé remízy na půdě Walesu (1:1) a nyní i své druhé vítězství ve skupině 4 Ligy A zaznamenala proti Polsku. Domácí výběr po minulém utkání v Nizozemsku (2:2) nastoupil již s hvězdným kanonýrem Robertem Lewandowskim, jenomže ten se stejně jako spoluhráči neprosadil. Poláci zůstali v tabulce na třetí pozici se čtyřmi body o dva body před posledním Walesem, hosté si naopak upevnili druhou příčku se sedmi body.

Zatímco svěřenci trenéra Czeslawa Michniewicze tedy téměř jistě přišli o možnost skončit první a spíše je čeká napínavá bitva o záchranu, tak obhájci "bronzových" medailí z uplynulého ročníku Ligy národů si udrželi naději na vítězství, jelikož za vedoucím Nizozemskem stále zaostávají o tři body. O svém úterním úspěchu rozhodli krátce po odehrané čtvrthodině, kdy jedinou branku vsítil Michy Batshuayi.

Náhradník za zraněného Lukakua si totiž seběhl před hranici brankového území na povedený centr od Tielemanse a svou přesně umístěnou hlavičkou k bližší tyči pokořil naprosto bezmocného brankáře Szczęsnyho. Domácí mohli srovnat stav po půlhodině hry, avšak Szymański po nahrávce od Lewandowského trestuhodně přestřelil domácí branku. Poté se další velké možnosti urodily až v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství.

Nejprve mířil Witsel o decimetry nad břevno, vzápětí nepřidal svůj druhý gól zápasu Batshuayi, neboť jeho nezištný přízemní pokus byl zblokován zhruba o metr vedle levé tyče. V nastaveném čase na opačné straně selhal také Zalewski, který po parádní otočce Lewandowského usměrnil svůj křižný volej o decimetry vedle protější konstrukce. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo a vyložených možností výrazně ubylo.

V 52. minutě vyslal nebezpečný pokus ze střední distance Thorgan Hazard a prostor tří tyčí o vlásek netrefil, následně v polovině druhého dějství po střílené přihrávce Vertonghena a teči Opendy odkopával do bezpečí těsně před brankovou čarou dobře postavený Kiwior. V 88. minutě gólman Mignolet brilantně odvrátil jednoruč na rohový kop akrobatickou bombu Swiderského, poté se blýskl Szczęsny proti stoprocentní možnosti Opendy a v nastaveném čase orazítkoval jen pravou tyč opět aktivní Swiderski.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele