Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 4, 1. kolo
01.06.2022 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jakub Kamiński (© AFP)

Dobrá střídání v podání Polska, díky žolíkům v Lize národů přetlačilo Wales

Vůbec první duel třetího ročníku Ligy národů zvládlo lépe Polsko, které se dokázalo vzchopit po obdrženém gólu od Jonathana Williamse zkraje druhé půle a díky náhradníkům Jakubovi Kamiňskému a Karolovi Šwiderskému urvalo tři body do tabulky čtvrté skupiny výkonnostní ligy písmena A. Zhruba poslední čtvrtina tohoto klání celku z Ostrovů zkrátka moc nevyšla.

Domácí si vytvořili první větší šanci utkání již ve 4. minutě, když Klich z pravé strany vyslal pas do vápna, kde nebyl nijak dobře hlídaný Zieliňski, ten hlavičkoval z vážně velmi výhodné pozice, jenže o kousek soupeřovu bránu netrefil. V 8. minutě se snažil naopak hosty dostat na koně Levitt, jeho dělovka ovšem směřovala jen do míst, kde stál připravený brankář Grabara.

Ve 21. minutě mohli znovu skórovat Poláci, do akce se hrnula jejich největší ofenzivní zbraň Lewandowski, který unikl od levé lajny až do pokutového území, odtud zakončil pravačkou, mezi třemi tyčemi se však výtečně zaskvěl gólman Ward. Ve 26. minutě se ozval také Wales, Burns vypálil z voleje opravdu hodně slušně, ovšem jeho pokus bránící Glik nakonec přece vyblokoval do zámezí. A ve 31. minutě slušně střílel James, leč těsně vedle domácí branky.

Ačkoli se oba týmy snažily být v prvním poločase aktivní, k prvním změnám skóre došlo až po obrátce. A jelikož Velšané využili hned v 52. minutě svou první příležitost, byli v daleko lepší náladě oni. Matondo přistrčil balón k ze druhé vlny sbíhajícímu si Jonathanu Williamsovi, který nad ničím dlouho nepřemýšlel a práskl pravačkou tvrdě ke vzdálenější tyči do spodního rohu.

Polsko na tohle inkasování nedokázalo dlouhou dobu jakkoli reagovat, jeho protivník působil v defenzivě kompaktně a snažil se především o ubránění těsného náskoku. Nakonec ale Bialo-czerwoni našli cestu za vyrovnáním, ba dokonce za výhrou. V 72. minutě parádně zapracoval Puchacz a po jeho přihrávce zleva zacílil Kamiňski na zadní tyčku.

A v 85. minutě se prosadil rovněž jeho spoluhráč z lavičky Šwiderski poté, co byl ve správný čas na správném místě a za Warda doklepl merunu, když se Lewandowského pokus odrazil po teči obránců Guntera a též Norringtona-Daviese přímo k němu do brankového území, stačilo mu přitom lehce zalobovat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele